ABD Savunma bakanı Carter, Irak başbakanı İbadi ile görüştü

ABD Savunma bakanı Carter, Irak başbakanı İbadi ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'den sonra Bağdat'a giderek Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye’den sonra Irak’a geldi. Beklenmedik bir ziyaretle Bağdat’a gelen Amerika Savunma Bakanı görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde IŞİD ile mücadele konusu ele alındı. Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile görüşen Carter, Irak güçlerine daha fazla destek vermek istediklerini bildirdi.

Certer ziyareti kapsamında Başbakan El İbadi ve Savunma Bakanı Halit El Ubeydi ile görüşmelerde bulundu. Amerikalı bakan Ortadoğu ziyaretinden önce yaptığı açıklamalarda ziyaretleri sırasında bir araya geleceği liderlerle terör örgütü IŞİD ile savaşta gelinen son nokta hakkında incelemelerde bulunacaklarını belirtmişti.

Carter, IŞİD ile mücadele eden Amerika’ya müttefik ülkelere daha fazla destek verilmesinden yana olduklarını bunun yapılacağını belirtti. Carter El İbadi ve Savunma Bakanı ile görüşmesinde IŞİD’e karşı savaşan Irak güçlerine daha fazla askeri destek ve eğitim verileceğini belirterek Irak güçlerine savaş helikopterleri ile destek vermek istediklerini kaydetti.

BAĞDAT/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN