ABD pilotları: IŞİD'e karşı 500'den fazla senaryo gerçekleştirdik

ABD pilotları: IŞİD'e karşı 500'den fazla senaryo gerçekleştirdik

IŞİD hedeflerini vuran savaş uçaklarının pilotları, operasyonların gelecekte de devam edilmesinin beklendiğini kaydetti. İncirlik'te görev yapan pilot Major Charlie IŞİD'e karşı 500’den fazla savaş senaryosunun gerçekleştirildiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İncirlik Hava Üssü’ndeki askerlere moral ziyaretinde bulundu. Bu sırada, Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerini vuran koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının pilotları, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"500’den fazla savaş senaryosu gerçekleştirdik"

Kamuoyunda ‘Tank katili’ olarak tanınan Amerikan A-10 tip savaş uçağının pilotu Major Charlie, “Irak ve Suriye’deki IŞİD’e ve oradaki hedeflere karşı operasyonları desteklemek için kalkışlar günlük olarak yapılıyor. 2 aydır uçuyoruz ve şu ana kadar 500’den fazla savaş senaryosu gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

"Görev görünür bir gelecekte devam edecek"

Alman Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağının pilotu Andreas Berg ise “Görev, daha fazla kara gücü geldiğinden beri eş güdümlü olarak yapılıyor ve görünür bir gelecekte de devam edilmesi bekleniyor. İngiltere’ye atandım ve sık sık ailemi, arkadaşlarımı ziyarete gidiyorum” ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de güzel bir misafirperverlik hissettik"

Amerikan F15-E tipi savaş uçağının pilotu Major Tim de İncirlik Hava Üssü’nde iyi karşılandıklarını belirterek “Hem burada iyi bir şekilde karşılandık, hem Türkiye hem de Amerikan tarafından oldukça güzel bir misafirperverlik hissettik. Burada olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu. 

ADANA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN