Çok sevilen dinleme uygulaması Spotify yeni kararını açıkladı! Artık o popüler özellik ücretli olacak

Çok sevilen dinleme uygulaması Spotify yeni kararını açıkladı! Artık o popüler özellik ücretli olacak

Dünyada en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify, yeni kararını açıkladı! Artık o çok sevilen özellik ücretli olacak...

Spotify, ücretsiz kullanıcılarını Premium aboneliğe geçirmek için yeni bir strateji deniyor. Şirketin şarkı sözleri özelliği artık sadece ücretli abonelere sunulacak. Reddit üzerindeki kullanıcıların tepkileri üzerine yapılan açıklamada, Spotify bu değişikliği doğruladı ve özelliklerin zamanla ve pazarlara göre değişebileceğini belirtti.

SPOTIFY ŞARKI SÖZLERİ ARTIK ÜCRETLİ OLACAK

Music streaming service Spotify files for public listing in filing that highlights data analysis - Los Angeles Times

Şirketin bu adımıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu değişikliğin sadece bir deneme olmadığı anlaşılıyor. Şirketin, hangi pazarları etkileyeceği konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçındığı görülüyor.

Birkaç ay öncesine kadar, Spotify şarkı sözlerini sadece bazı kullanıcılara deneme amaçlı olarak kısıtlamıştı. Ancak şimdi bu özellik tamamen Premium bir özellik haline getiriliyor. Ücretsiz kullanıcılar artık şarkı sözlerini görmeye çalıştıklarında, aylık limitlerinden düşecekler.

Spotify, şarkı sözlerini neden ücretli hale getirdiğine dair detaylı bir açıklama yapmamış olsa da, açıkça amaçları daha fazla kullanıcıyı ücretli aboneliklere çekmek. Son çeyrekte 600 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya ulaşan Spotify, ücretli abone sayısını yıllık yüzde 15 artışla 236 milyonun üzerine çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN