Çiftçiler isyan bayrağını çekti! Tüm hasadı bıraktılar! Duyan çuvallarla gitti

Çiftçiler isyan bayrağını çekti! Tüm hasadı bıraktılar! Duyan çuvallarla gitti

Adana’da çiftçiler, marketlerin sunduğu düşük fiyat tekliflerine tepki göstererek üretimi durdurdu. Binlerce dönüm arazide yetiştirilen patatesler, üreticilerin beklediği kazancı sağlamayınca tarlada bırakıldı. Duyanlar ise poşet poşet toplamaya gitti

Çiftçiler, kilo başına 20 TL istedikleri halde, zincir marketlerin 10 TL’lik teklifini kabul etmeyerek hasat yapmayı reddettiler.

Türkiye’nin patates üretiminde önemli bir yere sahip olan Adana’da, bu yılki hasat sezonu üreticiler için hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Üretim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çiftçiler, market fiyatlarının adil olmadığını dile getirdiler. Çiftçi Kıyas Kocaağa, maliyetlerin arttığını ve ürünlerini zararına satmak istemediklerini belirtti. “Maliyetlerimizi karşılayabilmek ve kazanç sağlayabilmek için kilo başına en az 20 TL gerekiyor,” dedi.

img-6227.png

Üretim duraklaması nedeniyle, market rafları da etkilendi ve bazı bölgelerde patates sıkıntısı yaşanmaya başladı. Çiftçiler ve marketler arasında fiyat konusunda anlaşmazlık devam ederken, tüketiciler de durumdan olumsuz etkilendi. Adana’da çiftçilerin bu kararlı duruşu, tarım politikaları ve üretici hakları konusunda daha geniş çaplı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN