Kötü nefes kokusu, ağızdaki acı tat ve gün içinde gelen açlık hissi... Meğer hepsinin sebebi buymuş: Uzman isim açıkladı

Kötü nefes kokusu, ağızdaki acı tat ve gün içinde gelen açlık hissi... Meğer hepsinin sebebi buymuş: Uzman isim açıkladı

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Dyt. Ceren Akkuş Kabukçu, güne başlarken dikkat edilmesi gereken bir konu hakkında uyarıda bulundu. Kötü nefes kokusu, ağızdaki acı tat ve gün içinde gelen açlık hissi... Hepsinin bir sebebi var! İşte tüm bu hislerin sebebi...

Ağız sağlığının önemi her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Dyt. Ceren Akkuş Kabukçu, ağız sağlığınızı geliştirmek için etkili bir yöntem paylaştı.

Sabahları kötü nefes kokusu, ağızda acı bir tat, yapış yapış bir his... Peki, gün içinde sık sık gelen açlık hissi, özellikle de tatlı şeyler yeme isteğiyle başa çıkmak için ne yapmalı?

Kabukçu, bu sorunun temelinde dil yüzeyinde biriken toksinlerin yatıyor olabileceğini söyleyerek bu toksinlerin, ağız florasını bozarak sürekli atıştırmalıklar yeme isteğiyle baş başa bıraktığını söyledi.

GÜNE BAŞLARKEN AĞIZ NASIL TEMİZLENMELİ?

Ancak, endişelenmeyin, bu sorunu çözmek için basit bir çözüm var. İşte Dyt. Ceren Akkuş Kabukçu'nun önerileri:

  1. Sabahları hiçbir şey tüketmeden önce (su dahil), ilk iş olarak 1-2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ile 10-15 dakika boyunca ağzınızı çalkalayın. Bu yöntem, gece boyunca biriken toksinlerin yağ içine geçmesini sağlayarak ağız sağlığınızı iyileştirecek.

  2. Ardından, bu yağı bir peçeteye çıkartın ve çöpe atın.

  3. Dilinizi mutfakta kullanmadığınız bir kaşık veya dil temizleme aparatı ile temizleyin.

  4. Son olarak, dişlerinizi fırçalayarak ferah bir gün geçirmeye hazır olun.

Gece boyunca ağzınızda biriken toksinleri geri tekrar yutmamak için bu adımlar çok önemlidir. Eğer bu adımları uygulamak için zamanınız yoksa bile en azından dişlerinizi fırçalayarak toksinlerin bir kısmını temizleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN