Trabzonspor ve kronik sağlık ekibi sorunsalı

2021-22 sezonunun 24. haftası da geride kaldı. Trabzonspor en yakın rakibi Konyaspor’un 9, ezeli rakipleri olan Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 20, Galatasaray’ın ise 29 puan önünde yarışı lider olarak götürmeye devam ediyor. Matematiksel olarak henüz kesinleşmese de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın üçünün birden, sezonun bu haftaları itibari ile şampiyonluk yarışına havlu attığı bir sezon pek hatırlanmıyor. Hatta bırakın şampiyonluk yarışını Galatasaray kulübü, yarışı küme düşme hattının sadece 3 puan önünde götürebiliyor, ligin bitimine 14 hafta kala.

Trabzonspor, geçtiğimiz hafta sonu formda Kasımpaşa karşısındaydı. Bordo-mavililer önceki hafta Galatasaray maçında olduğu gibi, yine flaş transferi Edin Visca’nın klas ve ustaca bir golü ile rakibini yenmeyi başardı. Ancak son haftalarda olduğu gibi yine oldukça zorlandı lig lideri takım. Şüphesiz ligde her maç zorlu ve üstelik son 5 haftanın en formda takımı olan Kasımpaşa ligde kalma derdi ile çırpınan bir takım. Ancak Trabzonspor’un bu maçta ve son maçlarda zorlanmasının kendince sebepleri vardı.

MAREK HAMSİK GERÇEĞİ VE TRABZONSPOR’UN SAĞLIK EKİBİ SORUNSALI

Trabzonspor bu sezon olağanüstü başarılı bir sezon geçirirken, bu başarı da futbolcular arasında aslan payı Slovak yıldız Marek Hamsik’in hanesine yazılmakta. Şüphesiz her futbolcunun ve özellikle Uğurcan’ın da çok büyük katkıları var bu 24 başarılı haftanın tamamında. Ancak Hamsik’in olmadığı maçlarda Trabzonspor, orta saha organizasyonunu bir türlü tam olarak yapamadığı gibi oyunun tamamında bocalamakta ve skor almakta da oldukça zorlanmakta. Hamsik, Türkiye’ de hemen hemen tüm futbol otoritelerince yılın en başarılı transferi olarak görülürken, basketbol tabiri ile daha bitmemiş olmasına rağmen sezonun MVP’si ilan edilmiş durumda. Nitekim onun oynamadığı maçlarda Trabzonspor performansı, açık ara lider ve dominant bir takımdan çok orta sıralarda ligi zorlayan bir takıma benziyor. Bunu, teknik direktör A. Avcı’ da “Marek Hamsik’li oyun ve Marek Hamsik’siz oyun” diye izah ediyor zaten.

Peki bu kadar önemli ve özel Marek Hamsik neden sahada değil? Trabzonspor neden bu yıldızından 4 maçtır yararlanamıyor?

İddialar göre sakat.

Peki nesi var?

İşte problem tam da burada. Yazının başından beri Trabzonspor için önemini anlattığımız yıldız oyuncunun sakatlığı adeta bir muamma. Sivas maçında oynayan oyuncunun, hemen 4 gün sonra oynanan Giresun maçında “oyuna girmek için kendini denediği ancak riske edilmediği” açıklanmıştı. Daha sonra oynanan GS maçında da yine ”kendini denediği ancak riske edilmediği” açıklandı. Aradan 15 gün iki hafta daha geçti. Kasımpaşa maçında da bir kez daha “kendini denedi ve riske edilmedi”.

Lig ikincisi Konyaspor ile muhtemelen ligin kaderini belirleyecek maç ise bu hafta oynanacak ve maça sadece 5 gün kaldı. Maç, birçok otoriteye göre ligi bitirebilir ya da yeniden başlatabilir ehemmiyette. Ve ligin MVP’si M.Hamsik’in oynayıp oynamayacağı hala belli değil!

Bu, bir fıkra değil. Evet bu bir skandal. Trabzonspor kulübünde yıllar boyu yaşanagelen sayısız sağlık skandallarından sonuncusu. Yine kulübe ve takıma çok ağır bir bedel ödetmeye namzet.

20 milyon eurodan fazla değer biçilen Abdülkadir Ömür’ün yaşadıklarından tutun da, Yattara’ nın sahaya çıkarıldığı ve o çıktığı ayağını Avrupa’da gösterdiği doktordan naylon torbaya doldurup Trabzon’a getirdiği kemik kırıklarına varıncaya kadar, skandallarla dolu Trabzonspor sağlık ekiplerinin karneleri.

50 milyon eurodan çok daha fazla değer biçilen ve 37 yıl sonra hedefe bu kadar yaklaşmış olan kadronun çok daha işinin ehli, çok daha profesyonel, çok daha sorumluluk sahibi ve çok daha ciddi olması gerekmez mi?

Bu kadar önemli bir makamın, filanca divan kurulu üyesinin tavsiyesi ya da filanca yönetim kurulu üyesinin bir arkadaşının tavsiyesi gibi referanslardan ziyade azami liyakat sahibi ve işinin enternasyonal seviyede uzmanı olması gerekmez mi?

Aidiyet duygusu kazandırılamamış, sayısız fırsata rağmen bir türlü verim verememiş, sonuçta da şehre ve Trabzonspor’a düşman kesilen altyapı oyuncuları ne ise işinin ehli olmayan sağlık personeli de o kalifiyededir.

Rekabet bu tür hataları affetmez.

37 yıldır olduğu gibi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum