Beşiktaş henüz şampiyon değil

Trabzonspor-Beşiktaş maçı mükemmeldi gerçekten. Oturup tekrar izlenecek güzellikte bir maçtı. Ben de öyle yaptım zaten. Ertesi gün gazetelere baktım. Yine Beşiktaş’ı şampiyon ilan eden edene. Yine yüzde 90’lar, 99’lar havada uçuşuyor. Medyanın ve çoğu futbol yorumcusunun pompaladığı bu havayı son derece sakıncalı ve tehlikeli buluyorum. Beşiktaş şampiyonluğu matematiksel olarak garantilediği gün şampiyon olacak. Daha önce değil.

Geçen hafta yazmıştım, anlaşılan şampiyonluk garanti olana kadar her hafta yazmam gerekecek: “Bu şampiyonluk ilanlarının Beşiktaş için bir tuzağa dönüşmemesi lazım. Şenol Güneş futbolcularını bu konuda uyarıyordur. Ama bizim de camia olarak bu sürece katkıda bulunmamız şart. İş, şampiyonluğa gidiş heyecanından bir zafer rehavetine dönüşmemeli. Hep tetikte olmalıyız.”

Üstelik iki gün önceki Galatasaray maçı gösterdi ki Başakşehir’in lig konsantrasyonu gayet iyi. Önceki hafta Akhisar’a yenildiklerinde de iyiydi. Sadece puan kaybettiler. Unutmayalım, Beşiktaş da Kayseri ve Antalya’yla üst üste berabere kaldı yakın tarihte. Bunlar futbolun içinde var. Önemli olan Beşiktaş’ın şampiyonluk konsantrasyonunu en üst düzeyde tutması.

Ezeli rakiplerin çok arkalarda kaldığı ve fakat takipçi Başakşehir’in Galatasaray’ı 4-0 yenebildiği bir ortamda, Beşiktaş’ı rakipsiz şampiyonluk adayı ilan etmek bir tuzaktır. “Sen de abartıyorsun biraz” diyenleriniz olabilir. Abartmıyorum. Milne döneminden beri üst üste şampiyonluğa hasret oluşumuzu da bu yüzden sık sık vurguluyorum. Yönetimin ve camianın en önemli gündem başlığı bu olmalı.

TAM 18 GOL GİRİŞİMİ

Şenol Güneş sayesinde futbolcularda bu arzu, iştah ve kararlılık var. Trabzon maçında skoru 3-3’e getiren frikik golünden sonra Talisca kulübeden fırlayan Quaresma’ya, iki Beşiktaşlı oyuncu da bir an önce santraya dikmek için kaledeki topa koşuyorsa, Beşiktaş’ta kararlılık tamdır. Trabzon maçında bu sahneyi gördük. Maç içinde beni en çok mutlu eden sahne bu idi.

Ya diğeri? Beşiktaş’ın çok zor bir deplasmanda, çok formda bir rakip önünde tam 18 gol girişimi üretmesi. Bu çok önemli. Trabzon da maç boyu 13 gol girişimi üretti. Harika bir maç izledik. Bu, iki takımın da katkısıyla, pozitif futbolun zaferi.

Beşiktaş yarın Lyon’la çok zor bir maç oynayacak. Son dönemde Beşiktaş rafine goller atıyor, ama çok basit goller yiyor. Avrupa maçı hata kaldırmaz, defansif performansın da üst noktaya çıkması şart. Diğer şart da mutlaka gol bulmak. Galibiyet olmuyorsa, bol gollü beraberlik en ideali. 0-0 dahil, diğer skorlar Beşiktaş’ı zora sokar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.