Aboubakar aranan golcü mü?

Mario Gomez ligde geçen sezonu 26 gol, 4 asistle kapadı. Bir önceki sezon 18 gol bulan Demba Ba’yı bile gölgede bıraktı, Beşiktaş taraftarının özlemini çektiği santraforun karşılığı oldu. Maç başına yaklaşık 0,8’lik bir gol ortalaması demek bu. Gomez Stuttgart ve Bayern’de de yüksek gol ortalamasıyla oynamış, Fiorentina döneminde ise bocalamıştı. Şenol Güneş sayesinde fabrika ayarlarına döndü. Arkasından gelecek golcü için bu boşluğu kapatmak kolay değil.

Vincent Aboubakar Gomez’den 7 yaş genç, hem kulüp hem milli takım düzeyinde onun deneyim ve birikimine sahip değil henüz. Kamerun Milli Takımı’nda azımsanmayacak sayıda maçı var ama rakiplerin zorluk derecesi tartışılır. Kulüp bazında gol ortalamasına bakarsak; Lorient’da 2 maçta 1 gol, Porto’da 3 maçta 1 gol düzeyinde yaklaşık olarak. Bunları, üzerinde aşırı beklenti oluşup taraftar baskısı altında kalmaması için yazıyorum. Ama Aboubakar’ın Beşiktaş’ta farklılaşacağını da düşünüyorum.

Böyle düşünmemin nedeni de Şenol Güneş elbette. Şenol Güneş’le yeniden doğan ya da o güne kadarki performansının üstüne çıkan çok sayıda oyuncuya tanık olduk. Bundan söz ederken vermeyi çok sevdiğim bir örnek var. Yok, Gomez, Sosa, Oğuzhan, Quaresma, Selçuk İnan, Burak değil, 2009-10 sezonunda Trabzonspor’daki Engin Baytar. Problem çocuk Engin’e bile, Türkiye Kupası Finali’ndeki performansı dahil, kendi çapında “hayatının sezonu”nu oynattı Şenol Güneş.

HÜCUM ÜRETKENLİĞİNDE ÇEŞİTLİLİK

Beşiktaş ligde geçen sezonu 75 golle tamamladı. Şenol Güneş’li Aboubakar kaç gol üretir bilemem ama bu sezon daha da skorer bir Beşiktaş bekliyorum. Şenol Güneş Gomez’in eksikliğini hücum üretkenliğindeki çeşitliliği artırarak giderecektir. Bunun anlamı, gol sayılarının oyunculara daha dengeli dağılacağı bir Beşiktaş olabilir. Geçen sezon ligdeki gollerin 3’te 1’i Gomez’den geldi. Dediğim gibi, bu sezon böyle bir ağırlık merkezi olmasa bile, 75 golün de üzerine çıkacak bir Beşiktaş göreceğiz kanısındayım.

Bu çeşitlilik ve üretkenliğin artması için, mevcut oyuncuların yanına eklenip de performansı belirleyici olacak dört yeni ad var: Talisca, Adriano, Caner, Gökhan Gönül. Şenol Güneş bu dört addan iyi bir sezon performansı devşirebilirse Beşiktaş’ın hücum gücü özellikle de kanat performansı ciddi şekilde artabilir.

Artık giden adların boşluğunun nasıl kapanacağını değil, ister istemez ortaya çıkacak yeni oyun düzeni ve anlayışını tartışacağımız bir döneme giriyoruz. Cumartesi günkü Karabükspor maçı bu yeni ipuçlarını görmek için iyi bir fırsat. Isırgan, atletik, hücuma çabuk çıkan, çok koşan Karabük karşısında Beşiktaş’ın performansını merakla bekliyorum.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum