O video oyun şirketi işgücünü azaltmaya gidiyor! 600 kişiyi işten çıkaracak...

O video oyun şirketi işgücünü azaltmaya gidiyor! 600 kişiyi işten çıkaracak...

Popüler video oyun şirketi Take-Two, işgücünde azalmaya gidiyor! Şirket, yıl sonuna kadar 600 kişiyi işten çıkaracak...

Video oyun endüstrisinin dev ismi Take-Two Interactive, kısa bir süre önce yaptığı resmi açıklamada, yıl sonuna kadar işgücünün yüzde 5'ini işten çıkaracağını duyurdu. Bu kararla birlikte, yaklaşık 600 çalışanın etkileneceği belirtilirken, aynı zamanda birkaç projenin de iptal edileceği ifade edildi. Ancak hangi ekiplerin ve projelerin kesintiden etkileneceği henüz netlik kazanmış değil.

ŞİRKET TASARRUFA GİDİYOR

Take-Two CEO'su, Game Pass Gibi Abonelik Sistemlerine İnanmıyor

Take-Two Interactive, özellikle Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption gibi popüler oyun serilerinin geliştiricileri olan Rockstar Games ve Cloud Chamber'ı bünyesinde barındırıyor. Bunun yanı sıra Firaxis ve Ghost Story Games gibi ekipleri içeren 2K Games de Take-Two'nun altında bulunuyor. İşten çıkarmaların ve proje iptallerinin şirkete 160 milyon ila 200 milyon dolar arasında bir maliyet getireceği öngörülürken, şirketin yıllık olarak 165 milyon dolarlık tasarruf sağlamayı hedeflediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz ay yapılan açıklamada Take-Two CEO'su Strauss Zelnick, işten çıkarmaların zorlu ancak gereken bir karar olduğunu ifade etmişti. Ancak o zaman için herhangi bir işten çıkarma planlarının olmadığını belirtmişti.

Şirketin 2023 yılında 5,3 milyar dolar gelir elde etmesiyle birlikte yaklaşık 2 milyar dolarlık bir artış kaydettiği biliniyor. Ayrıca, birkaç hafta önce Take-Two, Borderlands serisinden sorumlu stüdyo Gearbox'ı 460 milyon dolara satın almıştı. Şirket, halihazırda geliştirilmekte olan Grand Theft Auto 6'nın 2025 yılında piyasaya sürülmesini planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN