Instagram'dan yepyeni özellik! Siber zorbalığa karşı önlem olacak

Instagram'dan yepyeni özellik! Siber zorbalığa karşı önlem olacak

Popüler sosyal medya platformu Instagram'a yepyeni özellik geliyor! Aileler artık daha rahat bir nefes alacak! Siber zorbalığa karşı önlem alacak! İşte yeni özelliğin ayrıntıları...

Instagram, genç kullanıcıları taciz ve cinsel istismar amaçlı dolandırıcılıklardan korumak için yeni bir güvenlik özelliğini kullanıma sunuyor. Bu özellik, platformda direkt mesaj yoluyla paylaşılan çıplak fotoğrafları otomatik olarak bulanıklaştırarak, genç kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

ÇIPLAKLIK İÇEREN GÖRSELLER BULANIKLAŞTIRILACAK

instagram-1.jpeg

Meta'nın (eski adıyla Facebook) yeni güvenlik özelliği, çıplaklık içeren görsellerin tespit edilmesinde cihaz içi makine öğrenimini kullanıyor. Bu sayede, Instagram kullanıcılarına direkt mesajlar aracılığıyla gönderilen çıplak fotoğrafların otomatik olarak bulanıklaştırılması ve ebeveynlere bildirim gönderilmesi sağlanacak.

Yeni özellik, siber zorbalık gibi çevrimiçi tehlikelere karşı da koruma sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Instagram, kullanıcılarına gönderilen çıplaklık içeren görselleri sadece bulanıklaştırarak tamamen engellemeden önce kullanıcılara gönderenleri engelleme ve sohbeti bildirme seçenekleri sunacak.

Bu yenilikler, Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in, sosyal medya platformlarında istismara uğrayan çocukların ailelerinden özür dilemesinin ardından duyuruldu. Zuckerberg, Ocak ayındaki Senato duruşmasında ebeveynlere yönelik doğrudan bir özür dilemiş ve çocuklarının Meta'nın uygulamalarında tacize ve istismara maruz kaldığını kabul etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN