Heyecanla beklenen Android 15 Beta 1 kullanıma sunuldu! Yeni özellikleriyle geldi: İşte Android 15 Beta 1 yenilikleri

Heyecanla beklenen Android 15 Beta 1 kullanıma sunuldu! Yeni özellikleriyle geldi: İşte Android 15 Beta 1 yenilikleri

Android kullanıcılarının heyecanla beklediği Android 15 Beta 1 kullanıma sunulmaya başladı. Yeni özellikleriyle kullanıma sunulan sürüm önümüzdeki ay tüm detaylarıyla açıklanacak. İşte ayrıntılar...

Google, Android Beta Programı kapsamında Android 15'in ilk beta sürümünü kullanıma sundu. Android 15 Beta 1, bir dizi önemli iyileştirme ve yenilikle geliyor. Detaylı özelliklerin ise muhtemelen önümüzdeki ay Google I/O etkinliğinde açıklanması bekleniyor.

ANDROİD 15 BETA 1 ÖZELLİKLERİ

Android 15: Google pienamente al lavoro sulla protezione dalle truffe - Multiplayer.it

Android 15 Beta 1'deki önemli değişikliklerden biri, daha büyük ekranlar için uygulama optimizasyonu oldu. Artık yeni işletim sistemi için geliştirilen uygulamalar otomatik olarak tam ekran modunda çalışacak, bu da geliştiricilerin işini kolaylaştıracak.

Bir diğer önemli güncelleme ise TalkBack ekran okuyucusuna Braille ekranlar için destek eklenmesi. Bu sayede görme engelli kullanıcılar, cihazlarını USB veya Bluetooth aracılığıyla bağlayarak daha rahat bir deneyim yaşayabilecekler.

Depolama alanı kontrolü için yapılan bir diğer önemli iyileştirme ise uygulamaların işletim sistemi düzeyinde arşivlenmesi ve arşivden çıkarılmasına olanak tanıyor. Bu sayede depolama alanından tasarruf sağlanırken, verilerin sorunsuz bir şekilde korunması sağlanacak.

Güvenlik açısından da önemli bir adım atılarak, cihazda bulunan kişi numaraları artık uçtan uca şifrelenme ile korunacak. Ayrıca Google, yeni sürümle birlikte varsayılan bir cüzdan uygulaması belirleme seçeneği sunuyor.

Android 15 Beta 1 güncellemesi, Pixel Fold&Tab modelinden Pixel 6 ve sonrasına kadar olan tüm Pixel cihazlarıyla uyumlu. Ancak Pixel 5a, bu yılın sonlarına kadar kullanım ömrünü tamamlayacağı için güncelleme almayacak.

Google, Android 15'in diğer özellikleri ve güncellemeleriyle ilgili daha fazla detayı Google I/O 2024 etkinliğinde açıklamayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN