ELECTRA IC, yerli sistem üstü modül üretti

ELECTRA IC, yerli sistem üstü modül üretti

Türkiye'nin önde gelen teknoloji firmalarından ELECTRA IC, Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin kalbi olan Teknopark İstanbul çatısı altında önemli bir adım attı. Şirket, radar, kablosuz haberleşme, füze sistemleri, elektronik harp sistemleri gibi stratejik alanlarda kullanılmak üzere yerli Sistem Üstü Modül (SoM) üretti.

Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin öncülerinden Teknopark İstanbul bünyesinde faaliyet gösteren ELECTRA IC, yerli ve milli teknoloji üretimine katkı sağlayan önemli bir adım attı. Şirket, yüzde 100 yerli Sistem Üstü Modül (SoM) üretti. Bu hazır elektronik kart, tek bir baskılı devre kartı (PCB) üzerinde işlemci, iletişim arayüzleri, bellek blokları, güç yönetimi gibi gerekli tüm birimleri içeriyor ve geniş bir kullanım alanına sahip.

ELECTRA IC'nin ürettiği BitFlex-SPB-A7 adlı modül, AMD firmasının 7 serisi Xilinx FPGA'lerini merkezine alıyor. Bu modül, radar, kablosuz haberleşme, füze sistemleri, elektronik harp gibi birçok alanda kullanılmak üzere tasarlandı. FPGA (Field-Programmable Gate Array) teknolojisi sayesinde, donanım tasarımlarında esneklik sağlanıyor ve karmaşık sistemlerin geliştirilmesine olanak tanınıyor.

'ÜRÜNÜMÜZ DÜNYA PAZARINA SUNULDU'

ELECTRA IC Yönetici Ortağı ve Mühendislik Direktörü İsmail Hakkı Topcu, "Ülkemizin sayısal tasarım ve donanım tasarımı alanındaki tecrübesini bir ürüne dönüştürerek, yerli ve milli bir SoM ürettik. Bu ürün, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltacak ve yerli üretim kapasitesini artıracak önemli bir adımı temsil ediyor. Ürünümüz, AMD'nin Elite Partner'ı olmamız dolayısıyla dünya pazarına sunuldu." şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİ ALANINDAKİ BAĞIMSIZLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR'

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy ise, "ELECTRA IC'nin yerli üretime sağladığı bu önemli katkıdan dolayı gururluyuz. Her başarılı proje, Türkiye'nin teknoloji alanındaki bağımsızlığını güçlendiriyor ve bizleri daha da motive ediyor." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN