Boeing uçaklarını geri çağırdı

Boeing uçaklarını geri çağırdı

Boeing şirketi "737 Max" tipi uçaklarında rutin bakımları sırasında ortaya çıkan somunu eksik civata tespit edilmesi üzerine tedbir amaçlı uçakları geri çağırdı. Şirket tarafından yapılan açıklamada 2017 yılından bu yana 370'den fazla uçak teslim edildiğini ve incelenmesi gerektiğini duyurdu.

Dünyanın en büyük uçak üreticisi olan Boing şirketi 737 Max tipi uçaklarının rutin bakımları için geri çağırıldığını duyurdu.

TEDBİR AMAÇLI GERİ ÇAĞIRDILAR

The New York Times'ın haberine göre, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in 737 Max uçaklarının rutin bakımı sırasında uçuş kontrol sisteminde somunu eksik bir cıvata tespit edildiğini açıkladı.

Sorunlu uçağı inceleyen Boeing, uçuş kontrol sisteminde düzgün sıkılmamış bir cıvata da tespit etmesi üzerine, meydana gelecek olası sorunlara karşı piyasadaki uçakları kontrole çağırdı.

Şirket, 2017'den bu yana bin 370'den fazla uçak teslim edildiğini ve hepsinin incelenmesi gerektiğini açıkladı. Boeing ayrıca teslim edilmemiş uçakların kontrol edildiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN