Fenerbahçe'nin efsanesi Barış Alper Yılmaz'ın yeni takımını açıkladı: Bu maçtan sonra dünya devine transfer olacak

Fenerbahçe'nin efsanesi Barış Alper Yılmaz'ın yeni takımını açıkladı: Bu maçtan sonra dünya devine transfer olacak

Galatasaray-Pendikspor maçından sonra Sports Digitale kanalında bomba açıklamalarda bulunan Serhat Akın, Barış Alper Yılmaz hakkında 'Serkan Asan karşısında öyle bir performans gösterdi ki Barış Real Madrid'e transfer olacak' sözleriyle Sarı Kırmızılı camiada dikkat uyandırdı.

Süper Lig'in 33.haftasında Galatasaray, Pendikspor'u 4-1 yendi ve liderliğini sürdürdü. Maçtan sonra Okan Buruk; İcardi, Mertens, Barış Alper Yılmaz hakkında çok önemli ifadeler kullanırken, başarılı teknik adamın 'İcardi yüzde 50'siyle oynadı' sözleri dikkatlerden kaçmadı.

PENDİKSPOR'UN SAVUNMA ZAAFLARINI İYİ BİLİYORDUK

İyi bir takım Pendikspor. Performanslarına bakacak olursanız, maçın içinde bizi çok zorladılar. 1-0, 2-0 sonrası, ikinci yarı başı, 3-0, 3-1 olduğunda bile rakibin üstümüze geldiğini, zaman zaman zor durumlara düştüğümüzü, pozisyonlar verdiğimizi gördük. Burada biraz daha ikinci yarı başlangıcımız daha önde olabilirdi. İlk yarıda zaman zaman savunmacılarımız arkaya çekildi. Bunun nedenlerinden biri Pendikspor'un ligin en iyi hücum hatlarında birine sahip olması. Rakibimiz genel olarak iyi oynadı. Savunma zaaflarını biliyorduk, buna yönelik planlarımız vardı. İkinci yarı daha erken goller bulup daha yüksek bir skora ulaşabilirdik. Her maç çok önemli.

HER TAKIMIN BİR HİKAYESİ VAR

Sona doğru gittikçe maçlar zorlaşıyor. Pendikspor düşme hattında. Alanyaspor, Avrupa hayalleri olan bir takım. Hem bizim hem rakiplerimiz için zor oluyor. Yine Fenerbahçe, Sivasspor ile karşılaşacak. Sivasspor, Avrupa yolunda bir takım. Bir sonraki maç Adana Demirspor ile oynayacağız. Her takımın bir hikayesi var ve direnç ortaya çıkıyor. Skor sevindirici bizim için. Başlayan, devam eden her oyuncuya teşekkürler.

gltbh2-wcaalf7.jpg

Her hafta daha da zorlaşıyor maçlar. Geçen hafta Alanya, Avrupa yolunda bir takımdı. Pendikspor küme düşme hattından çıkmaya çalışan bir takım. Rakiplerimizin motivasyonu iyi oluyor. Pendikspor iyi ve pozitif oynadı, bizi bazı anlarda zora düşürdü. 4-1 kazandık, fark büyüyebilirdi. Oyun içerisinde 1. golü bulduktan sonra, duran topla 2-0'ı yakaladık. İkinci yarıya iyi başlamadık, devamında iyiydik. 3. golü bulduk. Girenler, çıkanlar, bütün oyuncular oynamak istiyor. Tam kadro hazır. Oynamayan oyuncular da bizim için değerli.

5 TANE ÖNEMLİ MAÇ OYNAYACAĞIZ

Şampiyonluğa odaklanmış bir takımım var. Oyuncularıma bu galibiyet için teşekkür ediyorum. Taraftarımız da muhteşem bir atmosfer yarattı. Yakaladığımız başarıda payları çok büyük. Mayıs ayı yaklaştı. 5 maç kaldı. Mayıslar bizimdir devam etmek istiyoruz, buna odaklandık. 5 tane çok önemli maç oynayacağız. Adana Demirspor maçı çok önemli. Rakibimizin maçı var. Sivasspor, Avrupa'ya gitmek istiyor. Hem Avrupa yolunda hem küme düşmeme hattında önemli takımlarla oynuyor iki takım da. Bizim hedefimiz kazanarak devam etmek. Rakibimize bakmadan kendi işimizi kendimiz bitirmek istiyoruz.

KADROMUZ TAM HEPSİ OYNAYABİLECEK SEVİYEDE

Oynatamadıklarım da oldu. Zor bir dönemdeyiz. Kadromuz çok iyi. Tüm oyuncularım oynayabilecek seviyede. Açıkçası bu konuda zorlanıyorum. Başlayan, giren, girmeyen... Yedek kaldığı için, oynayamadığı için üzülenler oluyor. Bu çok zor benim için. Tek hedefimiz Galatasaray'ın şampiyonluğu. Daha iyi ve daha güçlü şekilde, tüm takımın katkı verdiği bir dönem geçireceğiz. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Taraftarımız yine muhteşemdi. İç sahadaki en önemli gücümüz taraftar ve onların desteği. Bu anlamda yine güzel bir gece oldu.

gltdfo7wsaaprx6.jpg

Hep kazanmak için çıkıyoruz, kazanmak zorundayız. Son 2 sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ligdeki çekişmesi, puan ortalaması, rekorları kırdırtıyor. Biz de hep kazanmak zorundayız. İç saha maçlarımız ve kazandıklarımıza bakınca rekorlar geliyor. Hiçbirini düşünerek yapmıyoruz. Sadece maçları kazanmaya çalışıyoruz. Puan durumunda önde olmak istiyoruz.

Tekrar şampiyon olmak istiyoruz. Mayıs yaklaştı. Mayıslar bizimdir, kafamızdaki hayalimizdeki oyuncularımızla yaşadığımız şey... Ben de bu takımın başında olduğum için adım geçiyor. Biz Galatasaray olarak başarının içerisindeyiz. Önemli olan tabii ki şampiyonluk!

İCARDİ VE MERTENS MARKA İSİMLER

Çok önemli oyuncular... Saha içi ve saha dışı destek oluyorlar. Galatasaray'ı çok kabul ettiler, benimsediler. Icardi ve Mertens aslında sadece Galatasaraylılar değil tüm futbolseverler çok seviyor. Türk futboluna önemli bir marka değeri getirdi. Çok değerli kılıyorlar. Icardi'nin arka adalesinde bir ağrısı vardı. Ona teşekkür etmek gerek. İnsanların ne kadar ona sevgisi varsa, bunların hepsini hak ediyor. Ağrısına rağmen antrenmana çıktı.

MERTENS'İN PERFORMANSI ÇOK ÖNEMLİ

Bizimle oldu yine. Son 10-15 dakika çıkarma nedenin, bir depar atar vs. olumsuz etki etmemesi. Golü de düşünüyoruz. Fenerbahçe ile aramızda puanın dışında averaj sayısı var. Kapatmak için uğraşımız var. Mauro'yu çıkarma nedenim, ağrıları nedeniyle idmanlarda olmadı ama sahada oldu. Mertens çok değerli biri. Çok önemli işler yapıyor. Top rakipteyken de baskı yapıyor. Benim de oyunculuğumda istediğim, uyguladığım şeylerdi. Mertens'in performansı da çok önemli.

ZİYECH'İN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM

Ziyech'in maç eksiği vardı. Kasımpaşa maçında sonradan oyuna girdi. Sakatlıktan çıkmıştı. O maç sonrası milli takıma gitti, 2 maç oynadı ilk 11'de başlayıp. Dönüşte burada 60 dakika oynadı Hatay'a karşı. Alanya'da 45 dakika oynadı. Bize çok önemli işler yaptı. Bugün de yine 70 dakika süre aldı. Onun performansından memnunuz. Kaliteli bir ayak. Oynadıkça daha iyi oluyor. Takımı da arkadaşlarını da tanıyor. Sakatlık sonrası dönmek bazen zor oluyor. Milli takım ve burada oynadığı maçlarla bu süreci tamamladı. Bence yetenekli bir oyuncu. İlk yarı bazen oyun kurmada yardımcı oldu. Onu daha çok topla buluşturabilirdik. Set oyununda iki tarafı orantılı kullanmadık. Sol taraftan çıktığımız zaman çok hızlı bir şekilde bitirmeye çalıştık. İki tarafı dengeli kullanabilirdik. Onu daha çok kullanınca pozisyonlar var.

YÖNETİMİMİZ GEREKENİ YAPTI TEŞEKKÜR EDERİM

Uzun zamandır görüşülüyordu. Onlar bizim için hem oyuncu hem insan hem Galatasaray'ın yaşadığı başarılarla çok önemli insanlar. Hepsini tek tek saymayayım. En eskisi Muslera. Torreira'nın, Kaan'ın, Abdülkerim'in takım üzerindeki payları hem kişilik hem oyuncu olarak hizmet ediyorlar. Sözleşme uzatmaları mutluluk verici. Barış aynı şekilde. Hem sözleşme uzatıldı hem yenilendi hem düzeltildi. Türk oyuncuların özellikle baktığınızda kazandıkları paralar tabii ki euro ile orantılı bir şekilde düşüyor her sene. Türk oyuncuların sözleşmelerinin yenilenmesi ve düzeltilmesi gerekiyor. Yönetimimiz gerekeni yaptı, teşekkür ediyorum.

İCARDİ YÜZDE 50'SİYLE OYNADI

Öndeki oyuncular baskıyı başlatıyor. Mauro Icardi ile ilgili hep söylüyorum. Yüzde 100'ü ile oynamıyor. Bugün yüzde 50'si ile oynadı. Şiddetli baskılara gitmek için sprint olması gerekiyor. Arkadaki oyuncuların özellikle alanı daha da kısaltması gerekiyor. Savunma olarak bunu yaşadık. Savunmanın öne doğru itmemesi, geri kaçması sıkıntı oluyor. Takım boyu kısalmadıkça baskıyı çıkartamıyorsunuz. Rakibimiz de uzun top attı. Bu da baskıyı ortadan kaldırdı. O zaman da ikinci toplar önemli oluyor.

1-0 ÖNDEYKEN BİLE ÇİFT FORVETE DÖNDÜK

Oyunumuz Galatasaray'ın genlerinden geliyor. Birçok hocayı katabiliriz. Benim oynadığım 2000 de, 1993 de, benim oynamadığım Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynadığı zamanı da katabiliriz. Bir şekilde ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Modern futbolda da birçok takım dominant oynamaya çalışıyor. Herkes farklı taktikle oynuyor. Az gol yedik, dominant oynadık. Savunma kalitesi, kalecimizin kalitesi de önemli. Genel oyun olarak kendi sahasına çekilen, bekleyen bir takım değiliz. 1-0 öndeyken bile 2 forvete döndük. Takıma o mesajı vermemek önemli. Çok konuşulmuyor ama değerli bence, topa en çok sahip olan takım Galatasaray, bir değişiklik olmadıysa. Geçen sene pozisyon olarak daha fazlaydık, gol sayımız daha yüksek olabilir. Net pozisyon çevirme sayımız daha yüksek olabilirdi. Kaleye yakın yerlerde verdiğimiz kararlar bazen doğru olmuyor ama birçok şeyi doğru yapıyoruz. Bu da seriyi, puan durumunu ortaya çıkarıyor.

GALATASARAY BARIŞ ALPER İÇİN 30 MİLYON EURO İSTİYOR

Galatasaray - Pendikspor karşılaşmasından sonra Sports Digitale kanalında çok önemli değerlendirmelerde bulunan Serhat Akın, Barış Alper Yılmaz'a ayrı bir parantez açtı. Serkan Asan karşısında son derece etkili olan milli futbolcu için 'Barış Alper Yılmaz bu maçtan sonra Real Madrid'e transfer olacak' derken, Akın'ın 'Ben ligde kalmaya oynayan Pendikspor'un yeterince ısırmadığını düşünüyorum' sözleri ise bir hayli dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN