"AKRA Gran Fondo"da görme engelli sporcular da yarışacak

"AKRA Gran Fondo"da görme engelli sporcular da yarışacak

Antalya'da 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek "AKRA Gran Fondo"da bisiklet ve adrenalin tutkunları bir araya gelecek. AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, engelleri ortadan kaldırarak görme engelli sporculara yarışma imkanı tanıyacak.

Bu sene 6. kez gerçekleştirilecek AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, engelsiz bir yarış deneyimi sunacak. Bisiklet tutkunlarını Kemer’in eşsiz manzarasında ağırlayacak organizasyon 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

’Mavi ve Yeşil’in bir parçası ol’ sloganı ile start alacak organizasyon Fraport TAV Antalya Havalimanı, Corendon Airlines ve Diana Travel’in co-sponsorluğunda düzenlenecek. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer’de koşulacak yarış için nefesler tutuldu. Yarış kayıtları 24 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından organize edilen ve T.C. Antalya Valiliği, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi, Yaşam Hastaneleri, Toyota, Ceysu, Salcano, Paloma Hotels, Toyota, Antalya Akvaryum, Shimano, Zemzem Turizm ve Olympos Teleferik katkılarıyla düzenlenecek yarış bisiklet tutkunlarını buluşturacak.

Kemer Olbia Parkı’ndan start alacak ve aynı noktada sona erecek 98K ve 49K’lık 2 ayrı parkurdan oluşan organizasyon, renkli görüntülere ve mücadeleye sahne olacak.

YARIŞ HEYECANI ENGEL TANIMAYACAK

9091279.jpg

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen AKRA Gran Fondo, engelsiz yaşamı da destekleyecek. ’Bisiklete Engel Yok’ diyerek yola çıkan AKRA Gran Fondo, Eşpedal Derneği’nden 10 görme engelli sporcuyu ’tandem’ kategorisinde konuk edecek. Özel tasarlanan 2 kişilik bisikletler 10 görme engelli sporcuya yarışma imkanı sunacak. Mücadelede ekipler pilot ve co-pilot olarak yer alacak.

''BİSİKLET TUTKUNLARINI KEMER'E BEKLİYORUZ''

9091278.jpg

10 GÖRME ENGELLİ SPORCU PEDAL BASACAK

9091280.jpg

Eşpedal Derneği’nin organizasyona 10 görme engelli sporcu ile katılacağını belirten Özsevim,, "2020 yılından bu yana Eşpedal Derneği üyeleri iki kişilik tandem bisikletleriyle organizasyonumuzda pedal basıyor. Bu sene de yarıştaki yerlerini alacaklar. Mücadele etmek için bisiklet sürmek için engel tanımayacaklar. Bu heyecana onlar da ortak olacaklar" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN