Sel sonrası salgın endişesi sürüyor: O ilde 2 gün daha denize girmek yasak

Sel sonrası salgın endişesi sürüyor: O ilde 2 gün daha denize girmek yasak

Karadeniz sel felaketinin hasarını onarmaya çalışırken salgın hastalık riski endişeye neden oldu. Felaket sonrası ortaya çıkan hastalıklardan vatandaşların korunması için Bartın'da 2 gün daha denize girmek yasaklandı.

Karadeniz Bölgesi son yılların en yağışlı günlerini geçirdi. Aşırı yağışlar bölgede sele sebep olurken ortaya çıkan hasarı onarma çalışmaları ise devam ediyor. Sel sonrası temizlik çalışmaları sürerken olası salgın hastalıklara karşı önlemler alınıyor. Bu nedenle deniz suyu kalitesindeki olumsuz etkinin devam ettiği değerlendirilerek Bartın'da 2 gün daha denize girmek yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Nurtaç Arslan başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtildi. İl merkezi ve ilçelerde yoğun yağışın sebep olduğu selin deniz suyu kalitesindeki olumsuz etkisinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, halk sağlığının korunması, bulaşıcı hastalıkların ve salgınların önlenmesi amacıyla il genelinde tedbiren 13-14 Temmuz tarihlerinde 2 gün süreyle denize girmenin yasaklandığı aktarıldı.

Üç gün önce yaşanan selin ardından 10-11-12 Temmuz tarihlerinde de 3 gün süreyle denize girmek yasaklanmıştı. Ordu ve Zonguldak'ta ta denize girme yasağı uygulanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN