Şanlıurfa'da bir haftada ikinci skandal: 150 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

Şanlıurfa'da bir haftada ikinci skandal: 150 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

Şanlıurfa'da cuma günü 9 ilkokul öğrencisinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasından sonra bir toplu zehirlenme haberi daha geldi. Siverek ilçesinde Şehit Hamit İris Ortaokulu ile Şehir Orhan İrkarlı İlkokulu'nda öğle yemeğinin ardından rahatsızlanan en az 150 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, olayla ilgili inceleme başlatıldığını aktardı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 15 Aralık Cuma günü Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte yedikleri yemekten rahatsızlanan 9 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından bir toplu zehirlenme vakası daha meydana geldi.

150 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Aynı haftada içinde ikinci toplu zehirlenme haberiyle gündeme gelen Şanlıurfa'da iddiaya göre, Şehit Orhan İrkarlı İlkokulu ile Şehit Hamit İris Ortaokulunda okuyan öğrenciler öğle vakti bulgur pilavı, patatesli bezelye ve turşu yedi. Yemekten sonra öğrencilerde karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve ishal şikayetleri başladı.

5-001.jpg

Okul yönetiminin haber vermesi üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri, öğrencilerin zehirlendiğini belirledi. Öğrenciler Siverek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

3-002.jpg

Siverek Devlet Hastanesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı ailelerin hastalarını kendi imkanlarıyla Diyarbakır’a götürdüğü öğrenildi.

4-002.jpg

Alınan ilk bilgiye göre en az 150 öğrencinin yedikleri yemekten etkilendikleri gerekçesiyle hastanelere sevk edildiği belirtilirken yemeklerin Siverek Öğretmenevinde hazırlandığı öğrenildi.

2-006.jpg

İNCELEME BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, konuyla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığını ve yemeklerden numuneler alındığını aktararak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN