Rize'de yaşanan yoğun kar yağışı yolları tıkadı

Rize'de yaşanan yoğun kar yağışı yolları tıkadı

Rize'nin Samistal Yaylası'na Haziran ayında yağan karlar yolları tıkadı. Yolları açmak için bölgedeki ekipler kepçelerle çalışma yürütüyor. Güzergahta yaşanan heyelan sonrasında iş makineleri tünel açma tekniği uyguluyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde denizden 2 bin 600 metre yükseklikteki Samistal Yaylası'nda haziran ayına rağmen ekipler, kışın yağan karla kapanan yolların açılması için çalışma yürütüyor.

rizssss.jpg

Doğu Karadeniz'de kış aylarında yağan kar nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde kapalı kalan yolların ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

gagxg.jpg

Ekipler, haziran ayına gelinmesine rağmen denizden 2 bin 600 metre yükseklikteki Samistal Yaylası'nda, kalınlığı yer yer 1 ile 3 metre arasında değişen kar kütlelerinin temizlenmesi için iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

hazirananx.jpg

Yayla göçü sezonunun başlamasıyla çalışmalarını Kavrun geçidi ve Ayder gibi yüksek kesimlere yoğunlaştıran İl Özel İdaresi ekipleri, kar kütlelerinin yüksek olduğu bölgelerde tünel açma tekniğiyle yolları açıyor.

msmcmc.jpg

Ekipler, güzergahta heyelanlarla kapanan yolda da çalışma yürütüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN