Kadın çiftçilere eğitim! Ürün etiketlerini okuma ve israf konulu konferans dikkat çekti

Kadın çiftçilere eğitim! Ürün etiketlerini okuma ve israf  konulu konferans dikkat çekti

Çankırı'da kadın çiftçilere yönelik gıda eğitimi verildi. Eğitim kapsamında ürün etiket bilgilerinden, satın almaya kadar pek çok konuda bilgi paylaşıldı...

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere yönelik düzenlenen ‘gıdaların muhafazası ve güvenilir gıda’ konulu eğitimler devam ediyor. Müdürlük koordinasyonunda gerçekleştirilen bu eğitim programı, toplumun güvenilir gıdaya erişimini sağlamaya yönelik önemli adımlardan birini oluşturuyor.

KADIN ÇİFTÇİLERE GIDA EĞİTİMİ

kadin-ciftci.jpg

Yapraklı ilçesine bağlı Şeyhosman köyünde düzenlenen eğitimde, kadın çiftçilere çeşitli konularda bilgiler aktarıldı. Eğitimde, besin öğeleri ve besin grupları, günlük öğün planlaması, sütün önemi, ekmek israfının önlenmesi, obezitenin engellenmesi gibi konular ele alındı. Ayrıca, ürün satın alırken ve ürün etiket bilgilerini okurken dikkat edilmesi gereken hususlar da katılımcılara aktarıldı.

Teknik personeller tarafından verilen eğitimde, bilinçli tüketici olmanın önemi vurgulanırken, Alo 174 Gıda Hattı hakkında da bilgilendirme yapıldı. Güvenli gıda tüketimi için çiğ ve pişmiş gıdaların ayrılması, uygun pişirme teknikleri gibi konular da katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı.

Eğitim toplantısında ayrıca, gıdaların tarladan sofraya gelinceye kadar temiz ve hijyenik şartlarda üretilmesi, depolanması ve korunmasının önemi üzerinde duruldu. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son bulan eğitim programı, kadın çiftçilere güvenilir gıda konusunda daha bilinçli ve donanımlı olma fırsatı sundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN