FEDAŞ işçileri, İl Müdürlüğü'nün çatısına çıktı: Talepleri karşılayın

Grevlerinin 73'üncü gününde olan FEDAŞ işçileri, güvenceli çalışma, insanca yaşam ve işten çıkarmalara karşı, Tunceli İl Müdürlüğü'nün çatısına çıktı. İşçiler çatıda, "Aksa Sözünü Tut Talepleri Karşıla" yazılı pankart açarak sorun çözülene kadar inmeyeceklerini belirtti.

Tunceli'de Fırat Aksa Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçilerinin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlattığı eylem 73’üncü gününe girdi. İşçiler bu sabah, Sihenk Mahallesi’ndeki Fırat Elektrik ve Dağıtım AŞ.'nin çatısına çıkarak "Aksa Sözünü Tut Talepleri Karşıla" yazılı pankart astı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, çatıya çıkan işçiler, sorun çözülene kadar inmeyeceklerini söyledi. DİSK'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Direndiği hakkını aradığı için işinden atılan FEDAŞ işçileri, 'Aksa Sözünü Tut Talepleri Karşıla' yazan bir pankartla Tunceli İl Müdürlüğü çatısına çıktı, sorun çözülene kadar inmeyeceklerini söylüyorlar" söyledi.

'BİZİ SON NOKTAYA GETİRDİLER'

"Bu yola hep beraber çıktık ve hep beraber ekmeğimizin peşinden gitmeye devam etmek istiyoruz" diyen çatıdaki işçilerden Volkan Uç, taleplerinin insanca bir yaşam ve ölmemek olduğunu söylüyor. Uç, "Talebimiz işten çıkarılan işçilerin hiçbirinin mağdur edilmeden işe geri alınması. Bu yola hep beraber çıktık ve hep beraber de ekmeğimizin peşinden gitmeye devam etmek istiyoruz. Bunu şirket yönetimine defalarca bildirmemize rağmen işçiler üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldı. Artık 73. günde hala duyarsız davranan, bu halkın mağduriyetini görmeyen bir şirket var. Bizi son noktaya getirdiler. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bir çözüm olmadığı müddetçe biz bu çatıdan aşağı inmeyeceğiz" dedi.

'BURADAKİ BERABERLİĞİ GÖRMEZDEN GELMEYE ÇALIŞIYORLAR'

İşçiler arasındaki dayanışmanın yüksek olduğunu söyleyen Uç, şöyle devam etti: "Burdaki dik duruşu görmüyorlar. Buradaki kenetlenmeyi, dayanışmayı görmüyorlar. Burada birbiriyle yola devam etmek isteyen, ekmeğini kazanmak isteyen işçiler var. Çünkü burada hiç kimse bir diğer arkadaşını geride bırakıp da ekmeğini evine helal diye sokmaz. Yemez o ekmeği huzur bulmaz. Bunu görmezden gelmeye çalışıyorlar."

Eylem nedeniyle iş yeri önünde siyasi parti temsilcileri ve sendika yetkililerinin bekleyişi sürüyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN