Diyarbakır'da KBB'cilere 'estetik' operasyonu

Diyarbakır'da KBB'cilere 'estetik' operasyonu

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'KBB'de randevu bulunamamasıyla gündeme gelmişti. Hastane başhekimi "KBB’ciler parayla ameliyat yapıyor, hasta bakmıyor" ifadelerini kullanmıştı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşananların benzeri Bismil Devlet Hastanesi'nde de yaşandı. Hastanede iki, kulak-burun- boğaz doktoru ile iki tıbbi sekreterin hastane dışında kayıt dışı burun estetiği yaptığı ortaya çıktı. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kulak-burun-boğaz departmanında randevu bulunamaması ve başhekim ile KBB hekimleri arasındaki gerginlik basına yansımıştı.

Hastane başhekimi Süleyman Öden, "KBB’ciler parayla ameliyat yapıyor, hasta bakmıyor" diyerek doktorları suçlamıştı.

8169325.jpg

BU KEZ BİSMİL DEVLET HASTANESİ GÜNDEMDE

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşananların bir benzeri Bismil Devlet Hastanesi'nde yaşandı.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında, Bismil Devlet Hastanesi'nde görevli kulak burun boğaz doktorları R.A. ile H.S.'nin, hastalara burun estetiği ameliyatı teklifinde bulunduğu ve devlet hastanesinde kayıt dışı olarak ameliyat ettiği belirlendi.

8169326.jpg

Yürütülen soruşturmada, tıbbi sekreter olarak görev yapan E.Ö. ve E.A.'nın da doktorlarla birlikte çalıştığı tespit edildi. Şüphelilerden doktor H.S. kısa süre önce tayini çıktığı İstanbul'da, diğer şüpheliler ise ilçedeki adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

8169328.jpg

4 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINDA

Ekipler, yaptıkları çalışmada 4 şüpheliyi daha gözaltına aldı. KOM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda İstanbul ve Diyarbakır'da gözaltına alınan B.Ö., M.E., M.A., ve B.E., de emniyete götürüldü.
Polis tarafından gözaltına alınan doktorlar R.A., H.S. ile tıbbı sekreterler E.Ö. ve E.A. ile birlikte B.Ö., M.E., M.A. ve B.E.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınacakların sayısının artacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN