Deprem bölgesinde ekmeğe zam

Deprem bölgesinde ekmeğe zam

Deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta 6 buçuk lira olan ekmek fiyatlarına zam geldi. Girdi maliyetlerinden dolayı yapılan zammın ardından kentte 200 gramlık ekmek 8 lira oldu.

Kahramanmaraş'ta girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ekmek fiyatlarına zam kararı alındı. 200 gramlık ekmek 8 liraya yükseldi.

Halktv'de yer alan habere göre, vatandaşlar, zam kararı karşısında çeşitli tepkiler gösterdi. Geçim sıkıntısı içinde olan aileler, bu zamla birlikte günlük yaşamlarının daha da zorlaşacağı endişesi taşıyor.

YENİ TARİFE

Yapılan zamla birlikte ekmek fiyatları şu şekilde oldu:

200 gram somun ekmeği: 8 TL

420 gram çiftli somun ekmeği: 16 TL

1 kilo somun ekmeği: 36 TL

210 gram tam buğday ekmeği: 12,50 TL

210 gram kepek ekmeği: 12,50 TL

210 gram çavdar ekmeği: 15 TL

50 gram ambalajlı roll ekmeği: 3 TL

ZAM KARARININ NEDENİ

Zam kararının gerekçesi, girdi maliyetlerindeki artış olarak gösterildi. Fırıncılar, un, maya, elektrik, doğalgaz gibi girdi maliyetlerinin arttığını belirterek, bu artışların ekmek fiyatlarına yansıtılmasını zorunlu gördüklerini ifade ettiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN