Babalarının öğrettiği teknikle üretiyorlar! 20 metrekarelik dükkan resmen para basıyor: Yıllık getirisi tam 15 milyon TL!

Babalarının öğrettiği teknikle üretiyorlar! 20 metrekarelik dükkan resmen para basıyor: Yıllık getirisi tam 15 milyon TL!

Siirtli İlhan kardeşler, babalarının öğrettiği teknikle yılda 30 ton üretim yapıyor! 20 metrekarelik dükkanda üretim yapan kardeşler yılda tam 15 milyon TL kazanıyor…

Siirt’te yaşayan Emin İlhan (40) ile kardeşi Hasan İlhan (28), babalarının öğrettiği yöntemle sabun üretim işine girdi. Evlerinin bulunduğu Barış Mahallesi’nde 20 metrekarelik bir dükkan açan kardeşler, bölgedeki menengiç ağaçlarında bulunan yabani fıstık türü bıttımı toplayarak sabun üretmeye başladı.

siirt-bittim-sabunu-uretimi-2.jpg

KİLOSUNU 500 TL’DEN SATIYORLAR

Uzun ve meşakkatli bir üretim yapan kardeşler zaman zaman aile üyelerinden de yardım alıyor. Yılda ortalama 30 ton üretim yaptıklarını söyleyen Emin İlhan, bu sabunu önceden dedelerinin köyde kullanmak için hazırladığını, babasının da dedelerinden öğrendiği sabun yapımını kendilerine öğrettiğini belirtti.

Babasının geçmişte köyde yaptığı sabunları merkezde sattığını söyleyen İlhan, "20 yıl boyunca babamla çalıştım. 7 yıldır da kardeşimle birlikte iş yerimizi kurduk. Dedem daha önce köyde bu ürünü değirmene götürüp öğüttükten sonra elde ettiği yağla sabun yapıyordu. Şimdi kardeşimle soğuk pres makinesiyle yapıyoruz." İfadelerini kullandı.

siirt-bittim-sabunu-uretimi-1.jpg

Kaliteye göre sabunun kilosunun 480-500 TL arasında değiştiğini söyleyen İlhan, isteğe göre kokulu ve renkli sabun ürettikleri bilgisini de verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN