90 yaşındaki Kasım Karaosman 35 yıldır evine böyle ulaşıyor: Düştün mü hiç kurtuluşun yok

Rize'nin Selamet köyünde yaşayan 90 yaşındaki Kasım Karaosman, sarp arazide yolu olmayan evine 35 yıldır kendi ürettiği tehlikeli teleferik sistemiyle ulaşım sağlıyor. Her yolculuğunda 300 metre uzunluğunda ve 75 metre yüksekliğinde teleferiği kullanmak zorunda kalan Karaosman, yetkililere yol yapılması için çağrıda bulundu. Karaosman, "Buna yükseklik korkusu olan binemez. Burada ellerini sağlam tutmaya dikkat edeceksin. Düştün mü hiç kurtuluşun yok." dedi.

Rize'nin Güneysu ilçesindeki Selamet köyünde sarp arazisi üzerine inşa ettiği 2 katlı binada yaşayan Kasım Karaosman, araç yolu olmayan evine hızlı ulaşım için kendince çözüm yolu buldu.

8562248.jpg

Karaosman, çaylık olan arazisi ile ana yol arasındaki 300 metrelik mesafeye, bölgede özellikle çay hasadı ile yük taşımada kullanılan ilkel teleferik sistemi kurdu. Karaosman, yerden 75 metre yüksekten geçen teleferik kabinine binerek evine ulaşım sağlamaya başladı.

Karaosman, ilerleyen yaşına rağmen 35 yıldır sürdürdüğü yolcuğun sona ermesi için yetkililerden yardım istedi.

8562260-001.jpg

'ELLERİNİ SAĞLAM TUTMAYA DİKKAT EDECEKSİN'

Teleferikle ulaşımın tehlikeli olduğunu söyleyen Kasım Karaosman, "Bu teleferiği yol olarak 35 senedir kullanıyorum. Bu teli 1970 yılında evi yapmaya başladığım zaman kurdum. Evvelden 10’luk teldi, şimdi daha sağlamlaştırdık. Burada ellerini sağlam tutmaya dikkat edeceksin.

8562257.jpg

Ayaklarını iyi bastığında eğer sen de sıhhatli isen bir şey olmaz. Eğer telin üstünde baş dönmesi oldu veya felç vurduysa öldün; düştün mü hiç kurtuluşun yok. Buna yükseklik korkusu olan binemez. Buraya bir yol yapılmasını istiyoruz. Buraya yol yapılsa ben buna binmem. Yol olsa binerim arabama kapıma kadar gelirim." dedi.

8562250.jpg

'HİÇBİR GÜVENCESİ YOK'

Babasının tehlikeli yolculuğunda teleferiğin başında duran kızı Müşerref Karaosman da, ".Ben de kullanıyorum ama ben daha çok kabini verip, çekmekte yardım ediyorum Çok zor oluyor. Ben binerken değil, daha önemlisi verip çekerken çok korkuyorum, endişeleniyorum.

8562253.jpg

Bir şey olursa kendimi suçlu hissedeceğim. Bütün sorumluluk bana ait ve hiçbir güvencesi yok. Ben babam kadar cesaretli değilim. Babamın artık ellerinin tutma gücü fazla kalmadı, o yüzden ben daha çok korkuyorum. Teleferikle ulaşım yaklaşık 4 dakika; o dakikalar ise dua ederek geçiyor. Babam kadar cesaretli değilim. Tele değil, Allah’a güveniyorum. Yol için talepte bulunduk." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN