30 senedir aynı şeyi istiyorlar: Gölgeli köyü yıllar sonra yine referanduma gidecek

30 senedir aynı şeyi istiyorlar: Gölgeli köyü yıllar sonra yine referanduma gidecek

Rize'de 30 sene önce üç mahalle arasında kalan Gölgeli köyü mahalle olmak için referanduma gitmiş ancak olamamıştı. Köy yıllar sonra bu kez doğal gaza kavuşmak için referanduma gidecek. Köy sakinleri, "Mahalle olduğumuz zaman vatandaş hizmet alacak" diyerek doğal gaz alabilmek için mahalle olmak istediklerini aktardı.

Rize'de üç mahalle arasında kalan Gölgeli köyü 30 sene önce mahalle olmak için referanduma gitti ancak olamadı.

Şimdi ise köy sakinleri yakınlarındaki 3 mahallenin doğal gaz kullanmaları ancak kendilerinde bu imkanın olmaması nedeniyle köylerini mahalle yapabilmek için 19 Kasım’da referanduma gidiyor.

8124030.jpg

Köy halkı bir an önce mahalle olup evlerine doğal gaz gelmesini umuyor.

8124026.jpg

3 MAHALLE ARASINDA TEK KÖY

3 mahalle arasında tek köy olduklarını ve mahallelerdeki evler ile köy evleri arasında 20 metreden az mesafe olduğunu ifade eden Gölgeli köyü muhtarı Muzaffer Karaca, “Şu an bizim köyümüzün arkası mahalle, 2 kilometre ilerisi mahalle ve köyün yakınındaki yer mahalle olarak görünüyor. Biz arada kalmış durumdayız. Biz de burayı mahalle yapmak için referanduma gidiyoruz.

8124029.jpg

Vatandaşlarında isteği bu yönde. Mahalle olduğumuz zaman vatandaş hizmet alacak. Köy hizmetlerinden de alıyoruz ama vatandaşlar doğal gaz alabilmek için mahalle olmayı daha çok önemsiyor. Bundan 30 sene öncesinde yine referandum yapılmıştı ancak o zaman bu kabul görmemişti. 3 tarafımız mahalle biz arada kalmış durumdayız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN