112 Çağrı Merkezine ilginç ihbar: 'Uzaylı saldırısı' için polisten yardım istedi

Çorum'da gece saatlerinde 112'ye 'uzaylı saldırısı' ihbarı geldi. Gökyüzünde SpaceX'in 'Starlink' uydularını gören M.T. isimli vatandaş uzaylı istilası yaşanacağı korkusuyla polisten yardım istedi. Polis ekipleri ise vatandaşın evine giderek gördüğü ışıkların Starlink uydularına ait olduğu bilgisini verdi.

Çorum'da Ulukavak Mahallesi'nde oturan M.T., gökyüzünde Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in ‘Starlink’ uydularını görünce 'uzaylıların saldırı yapabileceği' endişesi ile 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi ihbarda belirtilen adrese ekip yönlendirdi. M.T., çektiği görüntüleri polise gösterip saldırı olma ihtimaline karşı ihbarda bulunduğunu söyledi. Polis ekipleri ise gökyüzündeki ışıklı cisimlerin uydu çalışması ile ilgili olabileceği yönünde M.T’ye bilgi verdi.

7803063.jpg

'SALDIRI İHTİMALİNİ DÜŞÜNMÜŞ'

Görüşme sonrasında asayiş ekipleri telsizden, "Belirtilen adreste müracaatçı şahısla görüşüldü. Şahıs gökyüzündeki uyduları görünce saldırı olma ihtimalini düşünmüş, o nedenle yardım amaçlı ekip talep etmiş, biz kendisine gerekli açıklamaları yaptık buradan normale dönüyoruz" anonsunu geçti.

7803065.jpg

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRÜ METE BAYRAK DEVREYE GİRDİ

Alışık olunmayan bu anons üzerine Asayiş Şube Müdürü Mete Bayrak da telsizden, "Şahıs gökyüzünde gördüğü uydular için yardım mı istedi? Orayı anlayamadım" diye sordu. vatandaşla görüşen ekip de "Doğrudur efendim sıralı ışıkları görünce vatandaş yardım talep etmiş" diyerek durumu açıkladı.

Gazetecilere konuşmak istemeyen M.T. ise bir süre polislerle görüştükten sonra evine döndü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN