11 yıl önce kapatılan okulda Atatürk büstünü çaldılar

11 yıl önce kapatılan okulda Atatürk büstünü çaldılar

Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Narlı köyünde bulunan ve 11 yıl önce kapatılan Yatılı Bölge Okulu'nun atıl durumda olduğu ortaya çıktı. Okula ziyaret gerçekleştiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, yerleşkenin içler acısı halini kamuoyuyla paylaştı. Okulun içerisindeki Atatürk büstünün de çalındığı tespit edildi.

Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Narlı köyünde bulunan ve 2013 yılında kapatılan Yatılı Bölge Okulu'na giden CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, okuldaki üzücü durumu paylaştı.

ATATÜRK BÜSTÜ ÇALIŞMIŞ

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; Tahtasız, 11 yıl önce kapatılan okulun çürümeye terk edildiğini ve Atatürk büstünün dahi çalındığını belirtti. Ziyaretinde okulun içerisindeki kalorifer petekleri ve demir aksamlarının da çalındığını gözlemleyen Tahtasız, bu durumun milletin vergileriyle yapılan okulların kaderine terk edilmesinin acı bir örneği olduğunu ifade etti.

Kapatılan Yatılı Bölge Okulları'nın benzer bir kaderle karşı karşıya olduğunu dile getiren Tahtasız, bu okulların talan edilip, milli varlıkların yok edilmesine sessiz kalınamayacağını vurguladı. Devletin yatırımlarıyla oluşturulan eğitim kurumlarının, çürümeye terk edilerek adeta heba edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Öte yandan, 2013 yılında kapatılan Çorum Narlı'daki Yatılı Bölge Okulu'nun tadilat yapılarak Açık Cezaevi'ne dönüştürülme planı, kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. Ancak bu düşüncenin tepkiler üzerine vazgeçildiği açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN