Yeşilçam’ın ustaları onur ödüllerini aldı

Yeşilçam’ın ustaları onur ödüllerini aldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali, 16 Nisan'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki görkemli bir törenle başladı. Törende sinemamızın iki efsane ismi, Meral Orhonsay ve Engin Ayça, ilk Sinema Onur Ödülleri'ne layık görüldü.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali, 16 Nisan’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki açılış töreniyle başladı. Gecede ilk Sinema Onur Ödülleri usta oyuncu Meral Orhonsay’a ve Engin Ayça’ya sunuldu.

Festivalin açılış filmi, Richard Linklater’ın gizemli bir kiralık katili konu aldığı aksiyon komedi türündeki yeni filmi Hit Man oldu. Festival zengin programıyla dünya sinemasının en yeni örneklerini, usta yönetmenlerin son filmlerini, yeni keşifleri ve kült yapıtları 12 gün boyunca sinemaseverlerle buluşturacak. Festivalde konuk yönetmen ve oyuncuların katılacağı söyleşiler ve özel etkinlikler de yapılacak. F

estivalde ayrıca Japon sinemasının en tanınmış oyuncularından Koji Yakusho ve MUBI iş birliğiyle festivale katılan usta yönetmen Wim Wenders’a daha Sinema Onur Ödülü sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN