Müslümanlar İngilizlere filmleriyle ayna tutacak

Müslümanlar İngilizlere filmleriyle ayna tutacak

İngiltere’de Müslüman Sinema Festivali (MIFF) düzenleniyor. Ülkede ilk olan festival film aracılığıyla ‘Müslümanların zengin deneyimlerinin dokusunu kutlamayı amaçlıyor’. Festivalde son dönemlerde Filistin’e verdiği destekle gündeme gelen Oscarlı oyuncu Riz Ahmed ve Nabhaan Rizwan gibi yıldızlar yer alacak. Türk yönetmen Selman Nacar’ın Zürih Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülüne layık görülen ‘Tereddüt Çizgisi’ ise festivalde hem Londra prömiyerini yapacak hem Türk sinemasını temsil edecek.

SALİHA SULTAN

İngiltere’de Müslüman Sinema Festivali (MIFF) düzenlenecek. Ülkede bir ilk olan festivalde son dönemlerde Filistin’e verdiği destekle gündeme gelen Oscarlı oyuncu Riz Ahmed ve Nabhaan Rizwan gibi yıldızları içeren festival, film aracılığıyla ‘zengin Müslüman deneyimlerinin dokusunu kutlamayı amaçlıyor’. Kamuoyuna duyurulan festival programında, sinema dünyasından heyecan verici eserleri sinemaseverlerle buluşturmayı vadeden bir yelpaze sunuldu.

18kr02man1.jpg

Riz Ahmed

Festivalden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunun kutuplaştığı ve ana akım medyada Müslümanların olumsuz tasvirlerinin yaygın olduğu bir dönemde, MIFF Müslümanları araştıran farklı sesleri kutlamak ve güçlendirmek misyonuyla geldi. Müslüman deneyimlerinin zengin dokusunu film aracılığıyla aktarıyoruz.”

18kr02man.jpg

Nabhaan Rizwan

Festival direktörü Sajid Varda da şunu ekledi:

“Festival, Müslüman dünyasındaki kültürlerin ve hikayelerin canlı bir şekilde kutlanmasıdır ve dünyanın her köşesinden yetenekli, yeni ortaya çıkan ve deneyimli film yapımcılarına ışık tutar.”

Pakistan asıllı oyuncu Ahmed festivalde, Yann Demange yönetmenliğindeki ‘Dammi’ isimli kısa filmde izleyici karşısına çıkacak. Fransa’nın başkenti Paris’te geçen ve bir adamın Fransız ve Cezayirli kökleriyle yüzleşme hikayesini konu alan filmde İsabelle Adjani ile birlikte rol alacak. Rizwan ise, Naqqash Khalid’in yönetmenliğini üstlendiği ve Londra Film Festivalinde gösterilen ‘I’n Camera’ isimli İngiliz yapımında, sürekli reddedilmelerle karşılaşan bir aktörün film endüstrisindeki kariyer mücadelesini canlandıracak.

Festivalde Fas doğumlu yazar-yönetmen Kamal Lazraq’ın Cannes ödüllü polisiye filmi ‘Hounds’; çok ödüllü Ürdün filmi ‘Inshallah a Boy’ ve yine Cannes ödüllü Sudanlı yönetmen Mohamed Kordofani’nin ‘Elveda Julia’ gibi Müslüman sinemacıların yapımları gösterilecek.

18kr02man2.jpg

Selman Nacar

30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Londra’daki Odeon West End’de gerçekleşecek festival sadece film gösterimleriyle sınırlı kalmayacak, atölye çalışmaları, panel tartışmaları ve ağ kurma etkinlikleri gibi bir dizi yan etkinliklerle de sanatseverlere hitap edecek.

18kr02man3.jpg

Tereddüt Çizgisi

SELMAN NACAR’IN ÖDÜLLÜ FİLMİNDEN LONDRA PRÖMİYERİ

Türk yönetmen Selman Nacar’ın Zürih Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü kazanan filmi ‘Tereddüt Çizgisi’ filmi de İngiltere’deki Müslüman Film Festivali’nde Londra prömiyerini gerçekleştirecek. Nacar, dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’de yapan, Türkiye/Fransa/Romanya ortak yapımı filminde, hayatını etkileyecek ahlaki bir seçim yapması gereken Canan isimli bir ceza avukatının hikayesini anlatıyor. Filmin başrolünde Tülin Özen yer alırken ona Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak eşlik ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN