Hollywood’un adsız kahramanlarına bir saygı duruşu

Hollywood’un adsız kahramanlarına bir saygı duruşu

Sinemalarda üçü yerli 9 yeni film vizyonda. Yabancı yapımlarda eski bir dublör olan yönetmen David Leitch’in ‘Dublör’ filmi öne çıkıyor. ‘Barbie’ yıldızı Ryan Gosling ile ‘Oppenheimer’ın yıldızı ‘Emily Blunt’ı bir araya getiren film Hollywood‘u Hollywood yapan aksiyon sahnelerinin isimsiz kahramanlarına bir övgü. Yönetmen Erman Bostan’ın Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kült romanından uyarladığı ‘Cadı’ filmi ise Türk edebiyatında 1900’lerin korku kültürünü yeniden beyazperdeye taşıyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün üçü yerli 9 yeni film vizyonda. Yabancı yapımlarda eski bir dublör olan David Leitch’in aksiyon filmlerinin isimsiz kahramanlarına bir övgü niteliğindeki ‘Dublör’ filmi öne çıkıyor. ‘Barbie’ filminin yıldızı Ryan Gosling ile ‘Oppenheimer’ın yıldızı ‘Emily Blunt’ın başrolde olduğu filmde Gosling bir dublörü, Blunt ise aşık olduğu yönetmeni canlandırıyor. 1980’lerin popüler TV dizisinden esinlenen film, Hollywood dublörü Colt Seavers’ın kariyerini neredeyse sona erdiren bir kazadan sonra yönetmen sevgilisini ve işini geri kazanma çabasını konu alıyor. Aşk, dram ve aksiyonun usta bir karışımı olan film, aksiyon sahnelerinin cesur oyuncularına, Hollywood’u Hollywood yapanlara bir saygı duruşu.

kar02-dublor-2.jpg
Soldan sağa: Ryan Gosling, Aaron Taylor-Johnson, Ben Jenkin, Logan Holladay, Justin Eaton ve David Leitch, David Leitch’in yönettiği Dublör filminin setinde.

BOY KILLS WORLD

Aksiyon sevenlerin ilgisini çekecek filmin başrollerinde Bill Skarsgard, Famke Janssen gibi isimler yer alıyor. Yapımcılığını Sam Raimi’nin, yönetmenliğini Moritz Mohr’un üstlendiği filmde Skarsgard, en sevdiği çocukluk video oyunundan seçtiği iç sesiyle hareket eden, ailesinin öldürülmesinin ardından ise intikam yemini eden sağır-dilsiz ‘Çocuk’ (Boy) karakteri ile vahşi bir aksiyona imza atıyor.

kar02-boy-kills-world.jpg

REKABET

Başrollerinde şarkıcı Zendaya, Mike Faist ve Josh O’Connor’ı izlediğimiz, Luca Guadagnino’nun yönettiği film, yaşadığı sakatlık sonrası tenisi bırakmak zorunda kalan ve koçluk kariyerine başlayan Tashi’nin kendisini içerisinde bulduğu aşk üçgenini konu ediniyor.

SİYAH ÇAY

Başka Sinema kapsamında vizyona giren filmde Moritanyalı usta sinemacı Abderrahmane Sissako on yıllık aranın ardından geri dönüyor. Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan film, Çin’e özgü çay seremonisinin gölgesinde bir aşk hikayesi.

kar02-siyah-cay.jpg

KÜÇÜK DON KİŞOT’UN MACERALARI

Animasyon tutkunu çocuklara eğlenceli dakikalar vadeden film, büyük dedesi Don Kişot gibi müthiş bir hayal gücüne sahip Alfonso Kişot’un eğlenceli hikayesini anlatıyor.

kar02-kucuk-don-kisot.jpg

İZLEYEN KOLTUĞUNA MIHLANACAK

Karanlık salonlarda korku hikayelerini sevenleri bu hafta biri yabancı üç yapım bekliyor. Sydney Sweeney’nin Amerikalı bir rahibeyi canlandırdığı 9 milyon dolar bütçeli yeni psikolojik korku filmi ‘Arınma’, tüyler ürperten kanlı görüntüleriyle izleyicileri koltuklarına mıhlayacak. Şiar Zaim’in yönettiği ‘Katala-Oyun Gecesi’ filminde de Serap Çetintürk, Tuğba İldiz, Serkan Çelik amigo takımı üyesi dört genç kadının kendilerine musallat olan bir seri katile karşı verdikleri mücadeleyi konu ediniyor. Battal Karslıoğlu’nun yönettiği, Ümit Acar, Belma Mamati, Mesut Gedikoğlu’nun rol aldığı ‘Zah-Har-Cin Ahalisi’ filmi ise kendi halinde bir genç olan Murat’ın gördüğü rüyaların hayatını kabusa çevirmesini işliyor.

kar02-arinma.jpg

HÜSEYİN RAHMİ’NİN ‘CADI’SI BEYAZPERDEDE

Ertem Eğilmez’in ‘Gulyabani’ romanından uyarladığı ‘Süt Kardeşler’ filmi Yeşilçam’ın klasikleri arasında yerini alan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘Cadı’ romanı da beyzaperdede. ‘Cadı’, Türk edebiyatında fantastik türün ustalarından Hüseyin Rahmi’nin doğaüstü varlıkları konu edindiği ‘Garaib Faturası Külliyatı’nın 1912 tarihli ikinci romanı. Yönetmen Erman Bostan’ın senaryosuna imza attığı ve ilk uzun metrajı olan bu filmde Furkan Andıç Naşit Nefi Efendi’yi, Buse Meral ise Fikriye’yi canlandırıyor. Filmde, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, Naşit Nefi Efendi ile zorla evlendirilen genç bir dul olan Fikriye’nin, yaşadığı köşk hakkındaki cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen gerilim dolu olaylar anlatılıyor.

kar02-cadi-afis.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN