Artizan Beyoğlu, film gösterimleri ve söyleşilerle kapılarını açıyor

Artizan Beyoğlu, film gösterimleri ve söyleşilerle kapılarını açıyor

Sinemaseverlerin nostaljik mekanı Beyoğlu'nda 'Türk Sinemasında Eskimeyenler' etkinliği başlıyor. Artizan Beyoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirecek mini film festivalinde, sezon boyunca Yeşilçam'ın efsane filmleri, dünya sinemasından seçkin filmler ve belgeseller ücretsiz gösterilecek. Ayrıca yönetmenler, yapımcılar, oyuncular ve akademisyenlerle söyleşiler yapılacak.

İstanbul'da Beyoğlu'nun yeni kültür sanat mekanı Artizan Beyoğlu, 'Türk Sinemasında Eskimeyenler' film gösterimleri serisine Metin Erksan'ın kült filmi 'Kuyu' ile başlıyor.

Artizan Beyoğlu'nun ücretsiz etkinliği, Akademi Beyoğlu'nda 19 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 17.30'da başlayacak. Film gösteriminin ardından saat 19.00'da Yeşilçam'ın usta ismi Necip Sarıcı, katılımcılarla söyleşi gerçekleştirecek.

Yeşilçam'da pek çok filmin ses mühendisliğini yapan Necip Sarıcı, 1968 yapımı 'Kuyu' filminin çekim hikayesini ve merhum yönetmen Metin Erksan ile çalışma deneyimini paylaşacak.

kuyu-filmi-konusu-ne-oyunculari-kimler-hangi-yilda-cekildi.jpg

MİS SOKAK'TA MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

Artizan Beyoğlu, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Beyoğlu Belediyesi iş birliği ile yürütülen 'İstanbul Görsel Sanatlar Merkezi' projesi kapsamında hayata geçti.

Çok yakında Beyoğlu'ndaki Mis Sokak'taki mekanında etkinliklerini gerçekleştirecek Artizan Beyoğlu, kendi mekanında faaliyetlerine başlamadan önce kısa bir süreliğine Akademi Beyoğlu'nda konuklarını ağırlayacak.

SÖYLEŞİLER DÜZENLENECEK

Artizan Beyoğlu'nun bu sezon etkinlik takviminde, dünya sinemasının yönünü tayin eden yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı 'Dünya Sinemasında Eskimeyenler', Türk sinemasının öne çıkan belgesel, kısa filmlerinin gösterileceği 'Türk Sinemasına Yeni Bakışlar' ve sinemamızın kült yapımlarının izleneceği 'Türk Sinemasında Eskimeyenler' başlıkları yer alacak.

Gösterimlerin ardından yönetmen, akademisyen ve film eleştirmenleri ile filmler üzerine söyleşiler yapılacak.

artizan-beyoglu-nerede-nasil-gidilir-artizan-beyoglu-adres.jpg

ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Artizan Beyoğlu'nda sezon boyu gerçekleşecek etkinliklerden sinemaseverler ücretsiz faydalanabilecek.

Artizan Beyoğlu'nun etkinlikleri sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Instagram ile artizansanat.com internet sitesinden takip edilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN