Fareli köyün kavalcısı! Cirit atan fareleri kokusuyla etraftan uzaklaştırıyor

Fareli köyün kavalcısı! Cirit atan fareleri kokusuyla etraftan uzaklaştırıyor

Sıcak havalar kendini gösterir göstermez evin içinde bahçenin etrafında fareler dolanmaya başladı. Lakin farelerden kurtulmak artık hem çok basit hem çok doğal. Bu bitki ortalıkta cirit atan fareleri kokusuyla etraftan uzaklaştırıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Havaların ısınmasıyla beraber insanlar kendilerini köylerine, bahçelerine atmaya başladı. Lakin bir yandan da ortalarda fareler fink atıyor. Bu durumdan rahatsız olan birçok insan farelerden kurtulmak için doğal çözümlere başvururken bu güçlü bitki sayesinde fareleri bulunduğunuz ortamdan anında koyabilirsiniz. Ne evinize ne bahçenize girmeleri resmen yasaklanacak. İşte o mucizevi bitki…

yeni-proje-2-001.jpg

GÜÇLÜ KOKUSUYLA FARELERİ UZAKLAŞTIRIYOR

Evinizin ya da bahçenizin etrafında gezen farelerden kurtulmak için kekik kullanmanızı tavsiye ediliyor. Güçlü kokusuyla bilinen kekik fareleri rahatsız eden bir koku saldığı için tercih ediliyor. Öyle ki fareleri ortadan kaldıran en güçlü kokunun kekikte olduğu söyleniyor. Yapılan bazı araştırmalar kekik yağının fare problemlerini ortadan kaldırdığını gösteriyor.

yeni-proje-3-001.jpg

Tüm bunların yanı sıra kekik yanına tarçın ve karanfil konulduğu takdirde çok daha güçlü bir koku ortaya çıkacağı için farelerin etraftan uzaklaşması ve gelmemesi daha kolay oluyor.

yeni-proje-4-002.jpg

Eğer farelere zarar vermeden onları etrafınızdan uzaklaştırmak istiyorsanız kekik yağını kesinlikle denemelisiniz. Kekik yağının içerisinde bulunan bileşenlerin hayvanların koku hassasiyetini tetiklediği bilinirken bu kapsamda pamuğun üzerine birkaç damla kekik yağı döktükten sonra farelerin girme ihtimali olduğu yerlere sürebilir veya pamuklara oraya koyabilirsiniz.

yeni-proje-5-003.jpg

Bunun yanı sıra kekik yağını suyla karıştırarak bir sprey formuna getirdikten sonra farelerin girme ihtimali olan yerlere sıkabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN