Vize krizinde yeni gelişme! Almanya, İspanya ve İtalya'dan vize açıklaması geldi: Randevular yakında açılacak

Vize krizinde yeni gelişme! Almanya, İspanya ve İtalya'dan vize açıklaması geldi: Randevular yakında açılacak

Son günlerde yoğunluk nedeniyle vize randevusu almanın zorlaştığı ve bazı durumlarda vize başvurularının askıya alındığına dair haberler dolaşan Almanya, İspanya ve İtalya'dan açıklama geldi. Yetkililer, vize politikalarında değişiklik olmadığını, sorunun yoğunluk olduğunu ve randevu sisteminin hala aktif olduğunu vurguladı.

Almanya, İspanya ve İtalya, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında değişiklik olmadığını belirterek sorunun "yoğunluk" olduğunu belirtti.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden kamuoyuna yapılan açıklamada Mart ayında başlatılan randevu sisteminin hala geçerli olduğunu belirtti. Almanya Büyükelçiliğin X sosyal medya paylaşımında, bu sistemin tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunduğu ifade edilerek çok fazla vize başvurusu olması nedeniyle dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak bekleme sürelerinin birkaç hafta ya da birkaç ay gibi farklılık gösterebildiği kaydedildi.

İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları da 'vize hizmetleri askıya alınmadı' açıklaması geldi. Konsolosluğun Türk vatandaşlarına her gün vize verdiği belirtildi. Mayıs ayına kadar randevuların dolu olduğunun belirtildiği açıklamada haziran için yakında randevuların açılacağı duyuruldu.

Benzer bir açıklama da İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinden geldi. Vize başvurularının kapatılmadığını duyuran yetkililer mayıs ayıda da vize taleplerinin değerlendirileceğini belirtti. Vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle randevuların sarktığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN