TBMM lokantası fiyatlarıyla gündem oldu! Simitten bile ucuz menü... Fişi görenler hayrete düştü

TBMM lokantası fiyatlarıyla gündem oldu! Simitten bile ucuz menü... Fişi görenler hayrete düştü

Herkes pahalı pahalı ödüyor TBMM Lokantası sudan ucuz fiyatlarıyla herkesi kıskandırıyor. Simitten bile ucuza satılıyor fişi görenler hayrete düşüyor. İşte TBMM'de yemek yemenin bedeli…

Artan fiyatlar birçok kesimde etkisini gösterirken vatandaş da yemek yemeye korkar oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alan restorandaki fiyatlar ise görenlerin ağzını açık bırakıyor. Belediyeler tarafından hizmete açılan halk lokantaları bile Bu fiyatların yanında pahalı kalıyor.

ENFLASYON BİLE ONLARI ETKİLEMEDİ

Ekonomik kriz, artan fiyatlar ve hayat pahalılığı derken vatandaşların bütçesi de derinden sarsılır oldu. Markete gitmeye korkan bir kesim bulunurken ülke enflasyonundan etkilenmeyen bir kitle de bulunuyor.

tbmm-restoran.jpg

En ucuz yemek olarak bilinen simidin fiyatı 15 TL'ye yükselirken sıradan bir kafede çay fiyatları bile 50 TL’ye yükselir olduğu. Dışarıda normal bir restoranda yemek yemek bile lüks sınıfına girerken pahalılığın Yanından bile geçmediği bir kesimde bulunuyor.

Artan fiyatlardan etkilenmeyen Türkiye Büyük Millet Meclisi restoranı herkesi şaşkına çevirdi. Vekillerin ve meclis çalışanlarının Öğle yemeğinde ödedikleri ücretler İstanbul bağışta olmak üzere bazı büyükşehir belediyeleri tarafından hizmete açılan "Halk Lokantaları"ndaki fiyatların bile çok çok altında kaldı.

BU FİYATA YEMEK YİYEN Mİ KALDI?

Restoranında yer alan fiyat listesi herkesi şaşkına çevirdi. Pirinç pilavı 10 TL’den satılırken cacık fiyatı da10 TL olarak belirlendi. Birbirinden farklı çeşit yemekleri tüketebileceğiniz Türkiye Büyük Millet Meclisi restoranında bir tabak tereyağlı İspir fasulyesini ödenen ücret 42 TL olurken bol taneli kayısı kompostosu ise 11 TL'den satılıyor.

glcbnowwoaa8dqe.jpg

KEBABINDAN DOLMAYA KADAR HER ŞEY MEVCUT

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin menüsünde kebaptan kapamaya, türlüden bol fıstıklı dolmaya sütlüsünden hamur işine kadar her türlü lezzet bulunuyor. Bu kadar yüksek maaşlarla çalışan kişilerin bu kadar düşük ücretlerle yemek yemesi de belirli bir kesin tarafından eleştiriliyor.

Aileler çocuklarına harçlık veremezken emekliler uzun uzadıya Halk Ekmek kuyruklarında Beklerken asgari ücretle çalışanlar ay sonunu hesaplarken meclisteki fiyatların bu kadar düşük olması tepki çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN