Yerlikaya duyurdu: Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi

Yerlikaya duyurdu: Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, belediye meclisi açılış törenlerinde yaşanan gelişmelere ilişkin Mardin ve Diyarbakır'a mülkiye müfettişleri görevlendirildiğini duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşların sandık başına giderek belirlediği yönetimler görevlerine başlıyor. Belediye başkan ve meclisleri ilk mesailerine başlarken gündeme de birçok olay yansıyor.

BELEDİYE MECLİSLERİNDE TARTIŞMALI OLAYLAR

Geçtiğimiz günlerde Mardin Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı ve saygı duruşu meclis üyelerinin talebine karşılık yerine getirilmediği iddia edildi.

Aynı zamanda Diyarbakır Belediye Meclisi'nde bulunan Türk bayrağının ise kaldırıldığı yönünde paylaşımlar yapıldı.

fotomeclis.jpg

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Yaşanan gelişme ve iddialar üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gündeme gelen konuların araştırılması için mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verdi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: BÜYÜK BİR KURGU

Diyarbakır Belediyesi, yaşananlara dair açıklamada bulundu. Belediyenin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk meclis toplantısında Türk bayrağının kaldırıldığına dair kimi yayın organından servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu” ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN