Şanlıurfa'da bereket fışkıran hasat! Bu sene hastalık yok verim çok: 1 dönümden 6 ton ürün toplandı

Şanlıurfa'da bereket fışkıran hasat! Bu sene hastalık yok verim çok: 1 dönümden 6 ton ürün toplandı

Tarım kenti Şanlıurfa’da bereket fışkıran hasat başladı! Bu sene verimli geçen hasatlar çiftçinin yüzünü güldürüyor Hastalık yok, verim çok! Bunu ekenler hasadına başladı, 1 dönümden 6 ton ürün toplandı...

Tarım kenti Şanlıurfa'da, bereketli topraklarda yetiştirilen soğan hasadı başladı. Tarlada birinci ürün olarak ekilen soğan, yüksek verimiyle çiftçilerin yüzünü güldürdü. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Harran, Akçakale ve Suruç ilçelerinde başlayan soğan hasadı, bölgedeki tarımın çeşitlenmesiyle birlikte artan ürün çeşitliliğini de gözler önüne seriyor.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

Şanlıurfa'da, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sulanabilir arazilerin artmasıyla birlikte tarım alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. GAP projesiyle birlikte çiftçilere yönelik teşvikler artarken, bölgede ekilebilir ürün çeşitliliği her geçen gün artıyor. Daha önceleri buğday, arpa, mercimek gibi tek ürünlerle yetinen çiftçiler, artık yer fıstığı, kornişon, soğan, sarımsak ve patates gibi alternatif ürünler yetiştirmeye başladılar.

whatsapp-image-2024-05-04-at-15-31-05.jpeg

BİR DÖNÜMDEN 6,5 TON ÜRÜN ALINIYOR

Sezonun gelmesiyle birlikte, birinci ürün olarak ekilen soğanın hasadı başladı. Tarım işçileri tarafından gerçekleştirilen hasat, bu yıl yüksek verimle dikkat çekiyor. Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, hasadın verimliliği hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Verimler çok iyi hastalık yok. Şanlıurfa ilimizin toplam 9 bin dekar soğan alanı mevcut. Biz şu anda Ceylanpınar ilçemizde sınırdayız. Bu bölgemizde de 2 bin 500 dekardan fazla bir alanda soğan üretimi yapılmaktadır. Soğanı biz birinci ürün olarak ekimini yapıyoruz. Soğandan sonra pamuk, karpuz veya herhangi bir sebzeye devam ediliyor. Dolayısıyla bizim şu anda soğanla ilgili dekara aldığımız verim 6 ile 6,5 ton arasında, verimlerimiz çok iyi, bölgemizde hastalık yok. Bu sene bereketli ve verimli yağışlar olduğu için çiftçimiz de bu ürettiği soğandan şimdiye kadar memnun. İnşallah tarladaki fiyatlarda uygun bir durumda olur ve hem tüketici hem de üretici mutlu bir şekilde bu sezonu bitirmiş olur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN