Ruslar, Almanlar, Suriyeliler bu kez hiçbiri değil, onlar geliyor! 4 milyonu hazırlandı, rekor kırılacak

Ruslar, Almanlar, Suriyeliler bu kez hiçbiri değil, onlar geliyor! 4 milyonu hazırlandı, rekor kırılacak

Türkiye'ye yeni bir akın çok yakında başlayacak. Bu defa ne Ruslar ne Almanlar ne de Suriyeliler gelecek. Büyükelçi konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki turizm ilişkileri ile alakalı önemli değerlendirmeler yaptı. Bu değerlendirmeler kapsamında bu sene Türkiye’ye gelmesi beklenen İngiliz turistlerin sayısına açıkladı. Morris, ülkeler arasındaki stratejik ilişkileri ciddi derecede etkileyeceğini ifade ederek Türkiye’nin harika cazibesinden söz etti.

yeni-proje-16-003.jpg

EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ TURİST GRUBU

Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Jill Morris Sabah'tan Betül Usta'ya değerlendirmelerde bulundu. Morris, bir yandan Türkiye’nin turizm güzelliklerinden söz ederken bir yandan Britanya ve Türkiye arasındaki stratejik ilişkilerin önemine değindi. Morris, “Britanya vatandaşları, Türkiye'yi ziyaret eden en büyük üçüncü turist grubu. Bu durum, ülkelerimiz arasındaki stratejik ilişkiler ve güçlü ticaret ortaklığının yanı sıra halklarımız arasında da çok güçlü bağlar olduğunu gösteriyor. Bir turizm merkezi olarak Türkiye'nin harika cazibesini de ortaya koyuyor. 2018'de Türkiye'ye gelen Britanyalı turist sayısı 2 milyon 300 bindi” dedi.

yeni-proje-17-003.jpg

4 MİLYONU AŞKIN TURİST BEKLENİYOR

Morris, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu sayı, 2019'da 2.5 milyonun üzerine çıktı. 2020 ve 2021 yıllarında Kovid küresel turizmi olumsuz etkiledi fakat sonrasında hızlı toparlanma gözlendi. 2022'de 3 milyonu aşkın Britanyalı turist sayısı ile pandemi öncesi seviyelerin çok üstüne çıktık. 2023'te Türkiye'yi 3,81 milyon Britanyalı turist ziyaret etti. Yeni bir rekor kırıldı. Bu yıl dört milyonu aşkın turist ile bir rekor daha kırmayı bekliyoruz.”

yeni-proje-18-001.jpg

TÜRKİYE’NİN ZENGİN KÜLTÜRÜ TURİSTLERİ ÇEKİYOR

Britanya vatandaşlarına Türkiye’ye çeken konular hakkında konuşan Morris, şunları söyledi:

“Britanya vatandaşlarını Türkiye'ye çeken şey ülkenizin zengin kültürü, doğal güzelliği, harika mutfağı ve ünlü Türk misafirperverliği. İstanbul'un yanı sıra sahil şeridindeki tatil yerler Britanyalılar arasında oldukça popüler.

yeni-proje-19.jpg

Türkiye'nin sunduğu çok şey var ve Türkiye Turizm Bakanlığı da Türkiye'nin cazibesini farklı bölgelerini de içine alacak şekilde çeşitlendirmeye çalışıyor. Britanyalıların ziyaretlerinin büyük bir çoğunluğu sıkıntısız geçiyor ama bu ziyaretim bana, herhangi bir sorunla baş etmemiz gerektiğinde Türk ortaklarımızın bizimle kurdukları mükemmel işbirliği için kendilerine teşekkür etme fırsatı sunuyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN