PKK'den talimat alıp Bodrum'da orman yakmıştı! Mahkemeden emsal karar

PKK'den talimat alıp Bodrum'da orman yakmıştı! Mahkemeden emsal karar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2021 yılında PKK talimatıyla orman yakan İbrahim Soncul, iki yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, PKK'nın Türkiye'de orman yakma eylemlerine karşı önemli bir emsal teşkil ediyor.

İbrahim Soncul, 2021 yılında PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir yakını tarafından orman yakması karşılığında 100 bin TL para teklifi almıştı. Teklifi kabul eden Soncul, 29 Temmuz 2021'de Bodrum'un Meşelik mevkiinde 87 dekarlık ormanlık alanı ateşe vermişti.

'YAKTIM AMA ÖABUK SÖNDÜ' MESAJI

Yangın sonrası Soncul'un cep telefonundan yurt dışına "Yaktım ama çabuk söndü" mesajı gönderdiği ve yangın bölgesinde olduğu tespit edildi. Ayrıca, banka hesaplarına yangından sonra 100 bin TL para transferi yapıldığı da ortaya çıktı.

Tutuklanan Soncul, sorgusunda PKK'nın talimatıyla ormanı yaktığını itiraf etti. Mahkemede ise "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ve "devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulan terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanını yakma" suçlarından yargılandı.

Muğla 2.'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Soncul hakkında her iki suçtan da iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ve 15 bin gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu karar, PKK'nın Türkiye'de orman yakma eylemlerine karşı önemli bir emsal teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN