Melek'in ölümünde acı ayrıntı! Kazadan 3 gün önce organlarını bağışlayan genç kız 4 kişiye umut oldu

Melek'in ölümünde acı ayrıntı! Kazadan 3 gün önce organlarını bağışlayan genç kız 4 kişiye umut oldu

Yalova'da geçirdiği motor kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Melek Karakaş (21) son yolculuğuna uğurlandı. Karakaş'ın kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıktı. Melek Karakaş'ın kalbi, Ankara'da 2,5 yıldır nakil bekleyen lise öğrencisi Emin Furkan Aslan'a (15) nakledildi, 3 organı ise organ bekleyen başka kişilere nakledilecek.

Feci kaza, 12 Nisan’da Yalova-Bursa kara yolu, Kirazlı Sanayi Sitesi kavşağı mevkisinde meydana geldi. Yalova'dan, Bursa yönüne giden Ziya Ö. (20) idaresindeki 77 ACV 937 motosiklet, aynı yöne giden R.A. (58) yönetimindeki 57 HD 830 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle devrilen motosikletin sürücü Ziya Ö. ile arkasındaki Melek Karakaş yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırdı. Sürücü Ziya Ö., tedavisinin ardından taburcu oldu. Başından aldığı darbe ile ağır yaralanan Melek Karakaş’ın ise 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

9085981.jpg

KAZADAN 3 GÜN ÖNCE ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞ

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Melek Karakaş'ın kazadan 3 gün önce hastaneye giderek organ bağışında bulunduğu ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından başka bedenlerde yaşayacak olan Melek’in organlarının doku ve kan grubu belirlenecek hastalara nakli konusunda girişim başlatıldı.

9086152.jpg

KALBİ, KARACİĞERİ VE BÖBREKLERİ NAKLEDİLECEK

Melek’in Yalova’da gerçekleştirilen operasyonla alınan kalbi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, karaciğeri Bursa Şehir Hastanesi’ne, sol böbreği Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne organ nakli için sıra bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

9086155.jpg

ANNESİ TABUTA SARILIP AĞLADI

Organlarıyla 4 kişiye yaşam umudu olan Melek Karakaş bugün Yalova'da son yolculuğuna uğurlandı. Melek'in cenazesi öğlen Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki törene, babası 10 yıl önce ölen Melek Karakaş'ın annesi Romanya asıllı Türk vatandaşı Viorica Cristina Karakaş, ablaları Adile Karakaş ve Sibel Kaya ile Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Viorica Cristina Karakaş, kızının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Daha sonra da tabutun arkasından el salladı. Melek Karakaş, kılınan cenaze namazının ardından Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

9085979.jpg

ÇİZDİĞİ RESİM İLE BAĞIŞ ÇAĞRISI YAPMIŞ

Melek'in kalbi, Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde nakil bekleyen lise öğrencisi Emin Furkan Aslan'a gece yapılan operasyonla nakledildi. Nakil operasyonu başarılı geçen Aslan'ın durumunun iyi olduğu ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü öğrenildi. Aslan'ın, 2,5 yıldır kalp nakli beklediği ve durumunun ağırlaşması nedeniyle 11 aydır hastanede yatarak tedavi gördüğü belirtildi.

Emin Furkan Aslan’ın, daha önce hastanede nakil sırası beklerken kalp resmi çizip, 'Her bağış yeni bir hayattır' yazdığı, resimle çekilen fotoğrafını da sosyal medyada paylaşarak bağış çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

9084244.jpg

Baba Remzi Aslan, kazada hayatını kaybeden Melek Karakaş'ın durumuna çok üzüldüklerini belirterek, ailesine ve operasyonu gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür etti. Remzi Aslan, oğlunun şu anda yoğun bakımda olduğunu belirterek, nakilden sonra kısa sürede sağlığına kavuşmasını beklediklerini belirtti.

9084245.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN