Kilosu 7 bin 200 dolarla safranı bile solladı! Japonlar için altın değerinde... Rekolte azalınca açık artırmayla satıldı

Kilosu 7 bin 200 dolarla safranı bile solladı! Japonlar için altın değerinde... Rekolte azalınca açık artırmayla satıldı

Japonya’da o ürünün kilosu 7 bin 200 dolarla safranı bile solladı. Türklerin yıllardır tükettiği o ürün şimdi Japonlar için altın değerinde. İşte, Japonya’da açık artırma ile rekor fiyata yapılan satışın detayları…

Devlet televizyonu NHK tarafından yapılan habere göre, Tokyo’nun güneyinde yer alan Şizuoka kentinde 1957 yılından bu yana düzenlenen geleneksel çay pazarında, sezonun ilk mezatı yapıldı. Açık artırmada ülkenin genelinde tüketilen popüler “yabukita” tip yeşil çay yapraklarının kilosu, 1,11 milyon yene alıcı bularak şuana kadar ki en yüksek fiyatına ulaşmış oldu.

Pazarda komisyoncuların yerel abaküs “soroban” ile hesapladığı fiyattan sonra satıcı ile müşterinin aynı zamanda 3 defa alkışladığı geleneksel “teuçi” yaparak anlaşma sağlandı.

japonyada-yesil-cay-1.jpg

KİLOGRAM FİYATI REKORA ULAŞTI

Çiftçilerin bağlı olduğu Ryogoçi Çay Endüstri Birliği Başkanı Hideki Moçizuki, açıklamasında, "Keyifli kokusu olan bir çay ürettik. Tadını ve aromasını insanların beğeneceğini umuyoruz." İfadelerini kullandı.

Yetkililer Mart ayının sonuna doğru soğuk havanın etkisini devam ettirmesiyle bu sene çay rekoltesinin azalmasının satış fiyatlarında artışa neden olduğunu aktardı.

japonyada-yesil-cay.jpg

Açık artırma ile satışı yapılan ortalama çay fiyatı kilogram başına 77.637 yen (501 dolar) oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN