Kilosu 250 liraya satılıyordu! Yerli karpuz tezgahlara iniyor! Fiyatı düşecek herkes bol bol yiyecek

Kilosu 250 liraya satılıyordu! Yerli karpuz tezgahlara iniyor! Fiyatı düşecek herkes bol bol yiyecek

Karpuz severler çok sevinecek! Kilosu 250 liraya satılıyordu! İran’dan gelen karpuzlar maliyetleri nedeniyle pahalı satılıyordu ancak müjde verildi! Yerli karpuz tezgahlara iniyor! Fiyatı düşecek herkes bol bol yiyecek...

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan karpuz Aydın'daki pazar tezgahlarında yerini aldı. Ancak İran’dan gelen karpuzların belli sebeplerden ötürü maliyeti yüksek olduğu için kimse alamıyordu. Alacak olanlar da yarım ya da çeyrek dilimler halinde alıyor.

YARIM DİLİMİ 140 TL TUTUYOR

Bir karpuzun kilosu 50 lira: Yerli karpuz tezgahlara geliyor... - Burdur Gazetesi

İran'dan ithal edilen karpuzların kilogram fiyatının 50 lira olması, vatandaşları çeyrek veya yarım dilim olarak alıma yönlendiriyor. Ortalama bir karpuzun 7-8 kilo geldiğini belirten pazarcı esnafı Ümit Geriş, çeyrek dilimin ortalama 80-90 lira, yarım dilimin ise 140 lira civarında olduğunu ifade etti.

‘YERLİ KARPUZUMUZ ÇIKTIĞINDA FİYATLAR DÜŞECEKTİR’

Yaklaşık 2 aydır İran karpuzunun satışını yaptıklarını ancak artık yerli Adana karpuzunun tezgahlara ineceğini belirten Geriş, fiyatların daha uygun olacağını söyledi. Geriş, yerli karpuzların yarından itibaren pazar tezgahlarında yerini alacağını müjdeleyerek şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 2 aydır karpuz satışı yapıyoruz. Karpuzlar, İran’dan geldiği için şu an için biraz pahalı. Kilosu 50 liradan tezgahlarda satıyoruz. Ortalama çeyrek dilim 80 liraya, yarım ise 140 liraya denk geliyor. Genelde vatandaşlarımız tadımlık olarak yarım ya da çeyrek dilimler şeklinde alıyor. Ancak yerli karpuzumuz çıktığında fiyatlar düşecektir. Yarından itibaren de Adana’dan gelecek olan yerli karpuzlarımız tezgahlara inecek"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN