Karadeniz'e şiddetli sağanak uyarısı: Artvin ve Rize için sarı alarm verildi

Karadeniz'e şiddetli sağanak uyarısı: Artvin ve Rize için sarı alarm verildi

Meteoroloji 10 Ekim Pazartesi hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre, Karadeniz'in kıyı kesimleri sağanak yağışlı olacak. Yağışların dün dolu ve sağanağın vurduğu Artvin ile Rize çevrelerinde şiddetli olması beklenirken sel ve su baskını uyarısı yapıldı. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı, kuzeyi yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane, Sakarya'nın doğusu, Sivas ve Ardahan'ın kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ile Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ARTVİN VE RİZE İÇİN SARI UYARI

Bugün öğleden sonra Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde beklenen sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Sağanak nedeniyle meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Artvin'de dün dolu yağışı sonrası etkili olan sağanak hayatı felç etti. Bir saatlik yağışta cadde ve sokakları su bastı bazı dereler de taştı. Bazı yollar da heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

ANKARA °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 29°C
Az bulutlu

KASTAMONU °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 27°C
Az bulutlu ve açık

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

haritatahmingun1.jpgharitatahmingun2.jpgharitatahmingun3.jpgharitatahmingun4.jpgharitatahmingun5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN