Kahvaltıyı peynirsiz yapamayanlara kötü haber! Artık sadece zenginler yiyecek, peynir fiyatları resmen uçuşa geçti

Kahvaltıyı peynirsiz yapamayanlara kötü haber! Artık sadece zenginler yiyecek, peynir fiyatları resmen uçuşa geçti

Birçok ürüne her geçen gün zam geliyor. Son olarak peynir fiyatları uçuşa geçti. Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi olan peynirin fiyatı neredeyse et ile yarışıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ülkedeki peynir fiyatlarındaki artışın nedeni olarak üretimde yaşanan sorunları işaret etti. İşte detaylar...

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın alım gücü de günden güne düşüyor. Türkiye'de son dönemde en çok zam gıda ürünlerine geldi. Her gün yeni bir zam haberi ile güne başlarken bu kez de artan peynir fiyatları gündeme geldi. Eskiden kilo kilo peynir alan vatandaş, neredeyse gramla alacak...

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'de 200 çeşit peynir üretildiğine dikkat çekerek, "Üretimde yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulmadan dış pazarlarda rekabet etmek mümkün değildir." dedi.

peynirry.jpg

Bayraktar, bu durumun son 2 yılda peynir fiyatlarında yaşanan 4 kat artışın ana sebeplerinden biri olduğunu ifade etti. Ayrıca, tüketicinin alım gücünü azaltan bu artışların merdiven altı üretimi teşvik ettiğini ve halk sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin dünya peynir üretiminde 9. sırada yer almasına rağmen ihracatta 25. sırada olduğuna dikkat çeken Bayraktar, ihracatın artırılması ve mevcut pazarlardaki payın yükseltilmesi için çalışmaların sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

peynir.jpg

FİYAT ARTIŞINA KARŞI TEDBİR ALINMALI

Bayraktar, üretimdeki sorunlara da değinerek, yem ve diğer girdilerdeki fiyat artışlarına karşı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Çiğ süt fiyatlarının güncellenmesi, okul sütü programının tekrar hayata geçirilmesi ve sosyal yardımlarda peynire yer verilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN