Bolu’da özel yetişiyor, lezzetine doyum olmuyor! Üstelik tescilli de: Yetiştiren de satan da köşeyi dönüyor

Bolu’da özel yetişiyor, lezzetine doyum olmuyor! Üstelik tescilli de: Yetiştiren de satan da köşeyi dönüyor

Coğrafi çeşitliliği ve doğal zenginlikleriyle dikkat çeken Bolu’da yetişen bu ürünün kendisi küçük olsa da kazancı büyük. Öyle ki coğrafi tescil alan bu ürünü yetiştiren de satan da köşeyi dönüyor…

Bolu’ya özgü Bolu Dağ Fındığı, 18 Aralık 2020 tarihinde coğrafi olarak tescillendi. Kendine özgü tadı ve özellikleriyle ön plana çıkan ürün, bölge halkının ekonomisi için önemli bir yere sahip.

BOLU DAĞ FINDIĞI

Diğer fındıklara göre boyutu daha küçük olan Bolu Dağ Fındığı, kilogram başına 991 adet danelik bir bolluğa sahip. Bu fındık, 250 olgun ağaçtan elde edilen verimle yıl içinde 20 tona kadar ulaşabiliyor.

bolu-dag-findigi-1.jpg

Protein, yağ, nem ve kül oranları ile dikkat çeken fındık, sağlıklı bir beslenme profilini destekler. Protein oranı yaklaşık %24,3, yağ oranı %68,7, nem oranı %3,5 ve kül oranı %2,1 olarak ölçülmüştür. Bolu Dağ Fındığı, yalnızca direkt tüketilebilen bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, yöresel lezzetlerin vazgeçilmez bir bileşeni olarak da dikkat çeker. Bolu Dağ Fındığı, yerel üreticiler ile tat sanatına katkıda bulunarak, yörede üretimi yapılan fındık şekerleri ve çikolatalarda sık sık kullanılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN