Bloomberg açıkladı: Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal mi edildi?

Bloomberg açıkladı: Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal mi edildi?

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde neler konuşulacağına dair bir program yapılmadığını açıklamasıyla programın iptal edildiği iddia edildi. ABD'li Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin 9 Mayıs'ta gerçekleşeceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleşmesi beklenen ABD ziyareti 26 Mart'ta açıklandı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'nin dün akşam bir gazetecinin "İki hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Saray'a bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Hamas liderini ağırladı. Bu bir konuşma konusu olacak mı, yoksa ziyarete gölge düşürür mü?" sorusuna "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti konusunda programda konuşulacak bir şey yok. Dolayısıyla bu konuda bir yorum yapamayacağım" diye yanıt verdi. Kirby'nin yanıtı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin iptal edildiği iddiasına sebep oldu.

BLOOMBERG ZİYARETİNİN GERÇEKLEŞECEĞİNİ YAZDI

ABD'li Bloomberg'ün, bugün Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ziyareti gerçekleştireceğine dair yayınladığı haberi iddiaları yalanladı. Haberde "Erdoğan 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da Başkan Joe Biden ile görüşecek." ifadeleri yer aldı. Görüşmede Gazze, İran ile İsrail arasındaki gerilimin ele alınması bekleniyor.

Haberde iki liderinde siyasi kariyerlerinin hassas bir döneminde bir araya geleceği vurgulandı. Geçen hafta Erdoğan, Hamas'ın siyasi lideriyle bir araya gelerek olası bir kalıcı ateşkesi ve Gazze'ye insani yardımın hızlandırılmasını görüştü. Haberde Türkiye'nin ABD ile F-16 savaş uçaklarının satışını geciktiren bir anlaşmazlığı çözdüğüne de yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN