Beklenen gün geldi! Ankara-Diyarbakır turistik treni ilk sefere çıkıyor: TCDD geri sayımı başlattı

Beklenen gün geldi! Ankara-Diyarbakır turistik treni ilk sefere çıkıyor: TCDD geri sayımı başlattı

Bir süredir heyecanla beklenen Ankara-Diyarbakır turistik trenine ilişkin beklenen an geldi. Tarihi Ankara Garı’ndan kalkacak olan trenin kalkış saati belli oldu. TCDD geri sayımı resmen başlattı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenlerinin faaliyete geçeceğini açıklamıştı. Bu gelişmeyle beraber milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen detay trenin ne zaman kalkacağı olurken beklenen o gün geldi.

yeni-proje-1-001.jpg

ANKARA-DİYARBAKIR TRENİ KALKIYOR

TCDD Taşımacılık'ın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Turistik Ankara-Diyarbakır Treni’nin 19 Nisan saat 15.55’te Tarihi Ankara Garı’ndan kalkacağı öğrenildi. Tarihi Ankara Garı kalkışlı olarak Diyarbakır'a ilk seferini gerçekleştirmek üzere yola çıkacağı belirtildi.

yeni-proje-2-001.jpg

Trenin, 19 Nisan 2024 – 14 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara'dan Cuma kalkışlı, 21 Nisan 204 – 16 Haziran 2024 tarihleri arasında Diyarbakır'dan Pazar kalkışlı olarak yolculara hizmet vereceği bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN