Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin mal varlığını belediye panosuna astı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin mal varlığını belediye panosuna astı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kendinin ve eşinin güncel mal varlığını kamuoyu ile paylaştı. Ergin, mal bildirimini belediye ilan panosuna da astı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, şeffaflık ilkesi çerçevesinde, kendisi ve eşi Canan Ergin adına olan tüm mal varlığını kamuoyu ile paylaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in belediye başkanlarına yönelik mal varlığı açıklama çağrısının ardından, Ergin çifti, mal varlıklarını sosyal medya hesaplarından, yerel ve ulusal basına duyurdu ve Ayvalık Belediyesi'nin girişindeki ilan panosuna astı.

MAL VARLIĞI DETAYLARI

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; belediye ilan panosunda yer alan bilgilere göre, Başkan Mesut Ergin, 2018 yılında 185 bin liraya satın aldığı dubleks evin yanı sıra, 2023 Mart ayında 870 bin lira değerinde bir dubleks ev daha edindi. Ayrıca, miras yoluyla sahip olduğu bir diğer dubleks ev ve iki tarlanın da hissedarı. Ergin, ayrıca bankada 250 bin lira değerinde altın bulundurduğunu ve yeni edindiği ev için bankadan çektiği kredi nedeniyle 479 bin 416 lira borcu olduğunu belirtti.

ÖZEL 'ŞEFFAFLIK' ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yapmış olduğu açıklamada, partinin seçilen tüm belediye başkanlarının mal varlıklarını açıklama taahhüdünde bulunmuştu. Özel, bu taahhüdün gereği olarak belediye başkanlarının mal varlıklarını, 1 Nisan günü sabah itibarıyla vatandaşların görebileceği yerlerde ilan etmeleri gerektiğini ifade etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN