Adana'da bedava hasat başladı! Çiftçi perişan halde: Fiyatlar bu yıl yüz güldürmedi

Adana'da bedava hasat başladı! Çiftçi perişan halde: Fiyatlar bu yıl yüz güldürmedi

Bu yıl Adana’da bedava hasat başladı. Yılın ilk mahsulleri Gaziantep Ticaret Borsası’nda (GTB) işlem görürken, fiyatlar bu yıl yüz güldürmedi…

Türkiye’de tarım için önemli bir yeri olan Adana’da yeni hasat dönemi geldi çattı. Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Deveciuşağı kırsal mahallesinde, çiftçi Salih Güler’in yetiştirdiği ve tüccar Erol Benli’nin Gaziantep’e sevk ettiği ilk mahsul ekmekli buğday, GTB hububat-bakliyat satış salonlarında satışa çıktı.

KİLOSU 10 LİRA 30 KURUŞA ALINDI

Satışı yapılan yılın ilk ürünü ekmeklik buğdayın kilosu ise 10 lira 30 kuruştan alıcıya ulaştı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) daha fiyat açıklaması yapmazken, çiftçilere buğdayların TMO’ya satılması gerektiğini anlatan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Çiftçiler buğdayını ucuza satmasın. Önümüzdeki günlerde buğday fiyatları açıklanınca lisanslı depolara çiftçi buğdayını döksün. Oradan alacağı elektronik ürün senedi ile satışı TMO’ya gerçekleştirebilir. Bizler fiyatları bu yıl ton başına 15.000 TL’den bekliyoruz. Prim desteğinin de ovada 1, kıraç bölgelerde 2 lira olmasını istiyoruz" dedi.

adanada-bugday-hasadi.jpg

ÇİFTÇİ ZARARDA

Öte yandan geçtiğimiz hafta buğdayın maliyetine ilişkin konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Çiftçilerimizin buğday tohumunu attığı günden hasada kadar yapacağı harcamalar dikkate alınarak yapılan maliyet hesabında, kuru şartlarda üretilen buğdayın ortalama maliyeti geçen seneye göre %62 oranında artış göstererek kilosu 10 lira 87 kuruş olarak tespit edildi” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN