9 şehirde deprem tehlikesi! Eğer kırılırsa taş üstünde taş kalmayacak... Deprem uzmanı 7.4 büyüklüğünde deprem için uyardı

9 şehirde deprem tehlikesi! Eğer kırılırsa taş üstünde taş kalmayacak... Deprem uzmanı 7.4 büyüklüğünde deprem için uyardı

Deprem uzmanından milyonları ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. 9 şehirde deprem tehlikesi olduğunu söyleyen uzman isim 7.2 ve 7.4 büyüklüğünde bir depremin meydana gelme ihtimaline değinerek uyarı yaptı. İşte detaylar…

İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, Malatya’dan geçen deprem fayına dikkati çekerek önemli uyarılarda bulundu. Olası bir depremde 9 ilin etkilenebileceğini söyleyen uzman isim fay tek seferde kırılırsa 7.2 ila 7.4 büyüklüğünde deprem üretebileceğine dikkati çekti.

deprem.jpg

FAYIN KIRILMA RİSKİ ARTIYOR

Aydınlık'ta yer alan habere göre, Vehbi Aluçlu, Malatya’daki faya ilişkin yaptığı açıklamada fayın tek seferde kırılması durumunda 7.2 ila 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini söyledi. Öte yandan Tunceli’ye kadar olan 220 kilometrelik fay hattının da yine tek seferde kırılması durumunda 7’nin üzerinde büyüklükte bir depremin meydana gelebileceği vurguladı.

Uzman isim, söz konusu fayın son 10 bin yılda 4 defa kırıldığını en son yaşanan kırılmanın üzerinden 2 bin 500 yıl geçtiğini bildirdi. Bu durumun fay kırılma periyodunun uzun olduğunu gösterdiğini ve riskini artırdığını belirtti.

deprem2.jpg

9 İL TEHLİKE ALTINDA

Yapılan açıklamalara göre, Malatya’daki fayın kırılması durumunda birçok ilin etkilenme ihtimali olduğu ortaya çıktı. Vehbi Aluçlu, Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas, Tokat, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Erzincan olmak üzere toplamda 9 ilin büyük bir depremde yıkıcı bir etkiye maruz kalacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN