Ünlü kozmetik markası İflas bayrağını çekti! 54 yıldır faaliyetteydi... 250 mağazasına kepenk vuruldu

Ünlü kozmetik markası İflas bayrağını çekti! 54 yıldır faaliyetteydi... 250 mağazasına kepenk vuruldu

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz şirketleri iflasa sürüklemeye devam ediyor. Yaşanan ekonomik daralma ve ham madde fiyatlarındaki artış üreticilerin elini kolunu bağlarken iflas haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak ünlü kozmetik markası İflas bayrağını çekti! 54 yıldır faaliyet gösteren dev firma iflas ettiğini bildirdi. 250 mağazasına kepenk vuruldu. Binlerce çalışan işinden oldu.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörlü etkilemiş durumda. Özellikli Avrupa'da süren Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da devam eden İsrail-Filistin gerilimi ekonomik krizi körüklerken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'de 16 mağazası ile faaliyet gösteren dev şirket iflas eşiğine geldi. Üretim maliyetini kaldıramayan dev firma iflas ettiğini bildirdi. 250 mağazasına kepenk vuruldu.

TÜRKİYE'DE 16 MAĞAZASI BULUNUYORDU... DEV MARKA İFLAS ETTİ

54 yıldır dünyanın farklı noktalarında hizmet veren dev şirket iflasın eşiğine geldi. Türkiye'de de 16 mağazası bulunan şirketin mağazalarını kapatma kararı aldığı öğrenildi. 1970'lerde Anitta Roddick tarafından kurulan The Body Shop, resmen iflas etti. Son yıllarda iş kaybı ve mağazaların kapanma süreci gibi sorunlarla sık sık gündemde yer alan The Body Shop, mali durumunu da düzeltmekte zorlanıyor. Bu süreçte dev şirketin iflas ettiği öğrenildi.

yeni-proje-2024-04-19t100404-409.jpg

250 MAĞAZASINA KEPENK VURULDU! BİNLERCE KİŞİ İŞİNDEN OLDU

İngiltere'de 250'ye yakın mağazasıyla hizmet veren The Body Shop, iflas eşiğine dayanırken şirketin iflas başvurusunda bulunacağı aktarıldı. Hem müşteri hem de çalışanları endişelendiren bu durumun Türkiye'yi etkilemeyeceği de söyleniyor. Kapatılan mağazalar ile birlikte binlerce çalışanın işten çıkarılacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN